Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 1. 2020,
22.05

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Liga MEVZA Nova KBM Branik Calcit Volley GEN-I Volley

Nedelja, 12. 1. 2020, 22.05

4 leta, 3 mesece

Liga MEVZA, ženske, 11. krog

Kamničanke v BiH do zmage po petih nizih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Calcit Volley | Kamničanke so v Banjaluki zmagale po petih nizih. | Foto Klemen Brumec / Sportida

Kamničanke so v Banjaluki zmagale po petih nizih.

Foto: Klemen Brumec / Sportida

V 11. krogu lige MEVZA za dekleta so odbojkarice Calcit Volleyja v nedeljo v Banjaluki zmagale s 3:2 (27, 21, -12, -20, 6). Članice Nove KBM Branika na gostovanju v Novi Gorici pri GEN-I Volleyju zmagale s 3:0 (23, 20, 26) in se utrdila na vodilnem položaju. V nedeljo bodo na igrišče pritekle še Kamničanke, ki bodo nove točke lovile v Banjaluki.

Banjalučanke so že v prvem nizu nevarno zapretile Kamničankam. Sonja Vujnić in Milica Šorak sta imeli največ zaslug, da so domačinke slovenskim pokalnim zmagovalkam pobegnile za štiri točke (14:10). Toda po polminutnem odmoru so Kamničanke le uredile svoje vrste in s točko Lucy Charuk izid že na 16. točki izenačile, nato pa je četrto zaključno žogo izkoristila Olivera Brulec Kostić. Tudi v drugem nizu je bila sprva igra dolgo izenačena, nato pa so Kamničanke zaigrale bolje in po napakah tekmic prišle do vodstva z 2:0 v nizih.

Varovanke Gregorja Rozmana so zelo slabo vstopile v tretji niz, saj so domačinke povedle z 12:3. Rozman je vzel še svoj drugi polminutni odmor, a tudi po njem je Vujnićeva izvajala še tri začetne udarce, pri vodstvu s 15:3 pa so Banjalučanke že lahko slavile zmago v tem nizu.

V četrtem nizu je bila igra kamniških odbojkaric sicer nekaj boljša, vseeno pa so že na začetku niza domačinkam omogočile prednost štirih točk (7:3). Po polminutnem odmoru so se Kamničanke nasprotnicam približale na točko zaostanka (6:7), z uspešnim napadom Tine Kaker pa so po daljšem času spet povedle (12:11). Vendar je bilo to njihovo zadnje vodstvo v tem nizu, saj so niz spet dobile Banjalučanke.

Na servis Ane Marije Vovk so v tie-breaku Kamničanke povedle s 6:1, domači ekipi pa ni pomagal niti polminutni odmor trenerke Radmile Marković. Odbojkarice Calcit Volleyja so bile tudi v nadaljevanju dovolj zbrane, da visokega vodstva niso več izpustile iz rok.

Bankirke so v tej sezoni lige MEVZA izgubile le enkrat. | Foto: CEV Bankirke so v tej sezoni lige MEVZA izgubile le enkrat. Foto: CEV Mariborčanke zanesljive pri Novi Gorici

Odbojkarice Nove KBM Branika so dobile še drugo tekmo v dveh dneh. Potem ko so v petek premagale SIP Šempeter, so bile tokrat boljše še od GEN-I Volleyja. V Novi Gorici pa nikakor niso imele lahkega dela, čeprav so zmagale 3:0. Nizi so bili namreč izenačeni, gostiteljice pa so naredile nekoliko preveč napak, tudi v odločilnih trenutkih, da bi lahko presenetile državne prvakinje, ki tokrat z igro niso posebej navdušile. Z zmago so varovanke Radovana Gačiča le potrdile prvo mesto tako v srednjeevropski ligi kot v državnem prvenstvu.

Začetki nizov so bili povsem izenačeni. V prvem so se domače držale do izida 10:11, nato pa so gostje z delnim izidom 7:1 ušle. A so jih tekmice v končnici ujele, izenačile na 22:22 in 23:23, točka Maje Košenina in napaka Sare Kovač pa so vodstvo vendarle zagotovile Štajerkam, ki so približno v enakem času kot v prvem ušle tudi v drugem nizu. Vodile so 24:17, toda nato imele težave z zaključkom, gostiteljice so ubranile tri zaključne žoge, četrte pa ne.

V tretjem nizu so gostje do prednosti štirih točk prišle dokaj hitro, s tako prednostjo vodile s 17:13, a Kovačeva je izenačila na 19:19, Anna Spanou pa je Novogoričankam zagotovila vodstvo 22:21. Varovanke Tilna Kozamernika so imele tudi dve zaključni žogi za znižanje izida na 1:2, toda obe je izničila Lorena Lorber Fijok. Anita Sobočan je nato Mariborčankam priigrala zaključno žogo, prve niso izkoristile, a Sobočanova je ponovila vajo, piko na i pa z blokom postavila Ana Mojca Krajnc.

Liga MEVZA, ženske, 11. krog:

Lestvica:

1. Nova KBM Branik 10 tekem - 26 točk
2. Calcit Volley 10 - 16 
3. ŽOK Bimal-Jedinstvo Brčko 8 - 16
4. GEN-I Volley 9 - 14
5. HAOK Mladost Zagreb 9 - 13
6. UOK Banjaluka Volley 9 - 6
7. HOK Kaštela 9 - 5

Ne spreglejte