Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 11. 2020,
18.35

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

liga prvakinj Calcit Volley

Torek, 3. 11. 2020, 18.35

3 leta, 5 mesecev

Po odpovedi Rusinj mesto med elito slovenskim prvakinjam

Velika čast za kamniške odbojkarice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Calcit Volley | Odbojkarice Calcit Volleyja bodo nastopile v rednem delu lige prvakinj, nastopile bodo v skupini B. | Foto Klemen Brumec

Odbojkarice Calcit Volleyja bodo nastopile v rednem delu lige prvakinj, nastopile bodo v skupini B.

Foto: Klemen Brumec

Odbojkarice Calcit Volleyja bodo nastopile v rednem delu lige prvakinj, po tem ko je ruska ekipa Uraločka iz Jekaterinburga zaradi svetovne zdravstvene krize odpovedala svoj nastop v elitnem tekmovanju. Slovenske prvakinje bodo nastopile v zahtevni skupini B, kjer so tudi Conegliano, Fenerbahče in Nantes.

Kamničanke so sredi oktobra v drugem krogu kvalifikacij z dvema porazoma proti poljski ekipi LSK Commercecon Lodž sicer izpadle iz tekmovanja, po odpovedi Rusinj pa bodo vendarle zaigrale v ligi najboljših na stari celini.

Usoda jim je namenila skupino B, kjer jih pričakujejo težke nasprotnice. Poleg turških velikank Fenerbahčeja in francoskega Nantesa so v skupini tudi podprvakinje lige prvakinj iz leta 2019 in aktualne svetovne klubske prvakinje, italijanski Conegliano.

Skupinski del lige prvakinj bo zaradi trenutnih razmer v povezavi s pandemijo covida-19 potekal v spremenjenem formatu in bo sestavljen iz dveh turnirjev. Na obeh se bodo pomerile vse ekipe iz skupine. Žal Kamničanke pred domačim občinstvom v evropskem tekmovanju ne bodo nastopile, saj se bosta turnirja odvila v Trevisu, od 8. do 10. decembra, in v Nantesu od 26. do 28. januarja 2021.

"Želja po igranju v ligi prvakinj je bila velika, zato smo ponujeno priložnost sprejeli z odprtimi rokami. Imamo dobro ekipo, ki potrebuje težke tekme. Dekleta na treningih trdo delajo in so željne dokazovanja. Za nas bo to vsekakor dobrodošla priložnost za nabiranje izkušenj. Igrali bomo v balončkih in dovolj blizu Sloveniji, kar nam z vidika potovanj v trenutnih razmerah tudi povsem ustreza," je odločitev kluba, da še drugič nastopi med najboljšimi evropskimi klubi komentiral prvi mož ekipe Aljoša Jemec. Krstni nastop so Kamničanke doživele leta 2016.

Preberite še:

ACH Volley Calcit Volley
Sportal Koronska kriza odbojkarsko ligo prvakov ukrojila po svoje
Tine Urnaut
Sportal Urnaut kot Dončić in Dragić
Ne spreglejte