Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 4. 2016,
19.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Metod Ropret odbojka

Sreda, 20. 4. 2016, 19.36

8 let

Metod Ropret ostaja na čelu OZS, ki pričakuje rekordne prihodke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Metod Ropret | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Skupščina Odbojkarske zveze Slovenije je Metodu Ropretu zaupala nov štirileten predsedniški mandat. Ropret, ki je na mesto prvega moža OZS prišel novembra 2012, ko je zamenjal Matjaža Kovačiča, in v svojem prvem mandatu dosegel veliko uspehov na vseh področjih, je bil edini kandidat.

Delegati so ga potrdili soglasno, dobil je 72 glasov (19 kandidatov se skupščine ni udeležilo), se pravi, zanj so glasovali vsi prisotni. Mira Ambrožiča, Sebastjana Cilenška in Gregorja Hribarja so izvolili v predsedstvo, predsednik nadzornega sveta je postal Miha Mačus, predsednik strokovnega pa Jaroš Štekl, oba sta na tem mestu novinca.

 

Še nikoli s tako visokimi prihodki

Skupščina je tudi sprejela poročila komisij, finančno poročilo in finančni načrt za leto 2016. Ta predvideva 954.000 evrov odhodkov, za moško reprezentanco bo namenjeno 190.000 evrov, za žensko pa 10.000 evrov manj. Prihodkov pa naj bi bilo rekordnih 1.018.200 evrov, s sponzorji naj bi pridobili 350.000, od Fundacije za šport bodo dobili 180.000, od ministrstva in članarin ter taks pa 150.000 evrov. Dobiček naj bi tako znašal nekaj več kot 64.000 evrov, kar bo zagotovo romalo v zmanjševanja primanjkljaja, ki so ga sicer prepolovili, a vseeno znaša 263.000 evrov.

Ponosen na podporo

"Izredno sem ponosen na podporo, ki sem jo dobil. Veliko mi pomeni, da mi klubi zaupajo, da niso zoperstavili niti protikandidata, to je pokazatelj dobrega dela. Menim, da smo naredili veliko, ne samo v rezultatskem smislu, ampak tudi v drugih. Vedeti moramo, da je zveza kadrovsko podhranjena, da finančni položaj države ni rožnat, zato je razumljivo, da vseh ciljev, ki smo jih imeli, nismo uspeli uresničiti. Najbolj me muči, da nam ni uspelo izničiti finančnega primanjkljaja, verjamem pa, da ga bomo v prihodnosti. Obljubim, da bom naredil vse, da odbojko dvignemo še na višjo raven. Energijo imam, verjamem, da mi bodo predani sodelavci, ki opravljajo odlično delo, še naprej dobro pomagali. Čaka nas še ogromno dela, ne smemo zaspati," je po izvolitvi dejal Ropret.

Ne spreglejte