Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 10. 2016,
14.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

ACH Volley odbojka

Torek, 4. 10. 2016, 14.23

6 let, 7 mesecev

ACH Volley s kombinacijo izkušenj in mladosti po nove lovorike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
ACH volley | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Odbojkarji ACH Volleyja s spremenjeno postavo začenjajo novo klubsko sezono. Državne prvake so zapustili vsi tujci, ki so igrali v lanski sezoni, zamenjali so jih novi, strategija kluba pa je, da več priložnosti ponudi mladim silam. To pa ne pomeni, da klub ni ambiciozen, visoke cilje ima v vseh štirih tekmovanjih, v katerih bo nastopil.

"Klub ima enake ambicije kot v prejšnjih sezonah. Želimo osvojiti oba domača naslova, se v srednjeevropski ligi uvrstiti v finale, v spremenjenem formatu lige prvakov pa v skupinski del," je na predstavitvi ekipe cilje predstavil predsednik upravnega odbora Rasto Oderlap in dodal, da bo letos v domačih tekmovanjih vstop na njihove tekme v Tivoliju prost, kvalifikacije lige prvakov proti ciprskim prvakom pa bodo odigrali v Stožicah.

Letos se je slovenski ekipi med drugimi pridružil slovenski reprezentant Jani Kovačič. | Foto: Vid Ponikvar Letos se je slovenski ekipi med drugimi pridružil slovenski reprezentant Jani Kovačič. Foto: Vid Ponikvar

Vsi v vodstvu kluba so zadovoljni s sestavo ekipe, ki je mešanica izkušenj in mladosti. Tivoli so zapustili podajalec Michal Kozlowski, avstralski sprejemalec Samuel Walker, ameriški korektor Eric Mochalski ter Slovenci Matevž Ledinek, Matija Jereb, zamejec Jernej Terpin, Mario Koncilja in Jan Pokeršnik. Nadomestili so jih slovenska reprezentanta Jani Kovačič in Žiga Štern, srbski podajalec Maksim Buculjević, ameriški sprejemalec Alexander Slaught in, kot zadnji, izkušeni nekdanji grški reprezentant, korektor Apostolos Armenakis. Pod Rožnik se je vrnil tudi lani posojeni igralec David Kumer.

Čas bo pokazal, kako dobra je ekipa

"Zelo sem zadovoljen s sestavo ekipo. Mislim, da ne potrebujemo nobenega igralca več, razen če nam bi ponagajale poškodbe. Za zdaj težko rečem, ali je ta ekipa boljša od lanske, to bo pokazal čas. Na pripravljalnih tekmah sicer še nismo bili pravi, pozna se nam trdo devettedensko delo. Ekipo še gradimo, zadnji igralec se nam je pridružil šele pred tremi dnevi, a računam, da bomo s trdim delom pravi že na začetku novembra, ko se začnejo naše tekme v ligi prvakov. Menim, da imamo odlično ekipo. Sicer mlado, a hkrati tudi izkušeno, prav od izkušenejših igralcev pa pričakujem, da bodo v veliko pomoč mladim," je z igralci, ki jih ima na voljo, zadovoljen trener Zoran Kedačič. Ta v državnem prvenstvu vidi iste kandidate za vrh kot v zadnjih sezonah: "Panvita Pomgrad je vedno zanimiva, tu sta Calcit Volleyball in Salonit, meni je še posebej všeč Triglav, ki je lahko zelo nevaren, če ga ne bodo pestile poškodbe. Ekipe so izenačene, opažam, da so uvidele, da s samo domačimi igralci ne morejo izpolniti ciljev, zato imajo letos veliko tujih okrepitev."

Zoran Kedačič | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Kedačič meni, da je zelo pomembno odlično vzdušje

Kot izpostavlja Kedačič, je zelo pomembno, da ima v ekipi odlično vzdušje, da je tako, pa zatrjuje tudi kapetan ekipe Andrej Flajs: "V devetih tednih se nam je uspelo dobro spoznati in lahko rečem, da je vzdušje odlično. Za nami so naporne bazične priprave, kombinirali smo tekme v dvorani in telesno vadbo v parku Tivoli in fitnesu. Vse to nas je povezalo. O tekmecih v vseh tekmovanjih za zdaj še nismo imeli časa razmišljati, vsekakor pa pričakujem zmage v državnem prvenstvu, ki bi nam nato okrepile tudi samozavest za ligo prvakov."

Postava ACH Volleyja: Andrej Flajs, Žiga Donik, Žiga Štern, Alexander Slaught (sprejemalci), Maksim Buculjević, Rok Satler (podajalca), Apostolos Armenakis, David Kumer (korektorja), Jan Kozamernik, Diko Purič, Stipe Jurič (blokerji), Jani Kovačič, Matija Pleško (libera).

Ne spreglejte