Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 11. 2018,
23.02

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

1

Natisni članek

Calcit Volley ACH Volley Salonit Anhovo OK Maribor 1 DOL

Sobota, 24. 11. 2018, 23.02

5 let, 5 mesecev

1. DOL, moški, 7. krog

Črnuče šokirale Calcit, Kanalci pogasili vroči Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

1

ACH Volley | ACH Volley je vse bolj oddaljen konkurenci. | Foto Sportida

ACH Volley je vse bolj oddaljen konkurenci.

Foto: Sportida

Odbojkarji Črnuč so v 7. krogu 1. DOL za moške poskrbeli za največje presenečenje dosedanjega dela tekmovanja. V Ljubljani so s 3:1 premagali Calcit Volley, kar je njihova prva zmaga v prvenstvu, s katero pa se niso znebili zadnjega mesta na lestvici. V Kanalu je pri Salonitu izgubil Maribor, ki je kljub temu obdržal drugo mesto na razpredelnici. Na tretjega pa so se prebil Salonit, Kamničani pa so padli na četrtega.

Odbojkarji Maribora so bili najprijetnejše presenečenje začetka prvenstva. Očitno pa zdaj izgubljajo dah, po izpadu v pokalu, se izgubili še drugo tekmo državnega prvenstva, v Kanalu tokrat niso dobili niti niza. Kanalci so bili precej boljši tekmec, Mariborčani enostavno niso bili na ravni prejšnjih tekmah, kar velja predvsem za njihovo udarno napadalno trojko Žiga Donik, Rok Možič in Jernej Detela, ki jih je kanalska obramba tokrat uspešno zaustavljala.

Gostitelji so imeli odličen blok, kar dokazuje tudi njihovih 12 točk s tem elementom, obrambno razpoložen je bil predvsem Gregor Basaneže. Mariborčani so storili kar 26 napak, žal pa jim je lahko predvsem za napake v drugem nizu, v katerem so vseskozi vodili, a ga v napeti končnici izgubili. V prvem nizu so jih Kanalci nadigrali, podobno velja tudi za drugi del tretjega niza.

Igralci ACH Volleyja so s pol moči ugnali Panvito Pomgrad. Tudi tokrat pa so imeli padec v igri, v drugem nizu so osvojili vsega 16 točk. A trener Andrej Urnaut jih je hitro spravil k sebi, tako da presenečenja ni bilo. ACH tako ostaja s stoodstotnim izkupičkom.

Kamničani so mislili, da bo le ogrevanje, a ...

Kamniški velikan Sašo Štalekar ni dosegel niti ene blok točke. | Foto: Klemen Brumec Kamniški velikan Sašo Štalekar ni dosegel niti ene blok točke. Foto: Klemen Brumec Je bil pa slabši pristop v tekmo usoden za Calcit Volley. Čeprav so v dvorano Maksa Pečarja prišli brez Maxon Perreire in Dimitrija Babkova, nihče ni pričakoval, da bi Črnučam, ki doslej niso osvojile niti točke, morali priznati premoč.

Tudi so sami so tekmo opisovali kot ogrevanje pred začetkom evropske sezone, a, ko so domači po zmagah v dveh izenačenih nizih prišli do vodstva, je že dišalo po presenečenju, toda v tretjem nizu so gosti zaigrali bolj zanesljivo in tekmece nadigrali. Maloštevilni gledalci so najbrž pričakovali popoln preobrat, a se to ni zgodilo. Četrti niz je spet pripadel gostiteljem, največ zaslug za to pa ima Žiga Čopi, ki je bil razpoložen v napadu, dosegel je 22 točk. Domači so odlično odigrali tudi v blok, Filip Rutar, Aleksander Tepić in Martin Valenčič so povsem zasenčil kamniški blok na čelu z reprezentantom Sašom Štalekarjem, slednji je ostal brez blok točke. Calcit jih je dosegel le pet, domači pa kar 16.

Čeprav je Šoštanj Topolšica kranjsko Hišo na kolesih premagala s 3:0, pa še zdaleč ni imela lahkega dela. Izenačen prvi in tretji niz je sicer dobila že pred podaljškom, najbolj dramatično pa je bilo v drugem. V njem so tudi Kranjčani svoje priložnosti, nazadnje so vodili s 30:29, toda nato so Denis Robida, z 21 točkami najučinkovitejši igralec tekme, Gregor Javornik z blokom in Jan Planinc z napadom poskrbeli, da so si Šoštanjčani priborili vodstvo z 2:0, s tem psihološko prednost, ki so jo tretjem delu izkoristili. Šoštanj Topolšica se je z zmago prebila na peto mesto prvenstvene razpredelnice.

Že v petek sta derbi začelja odigrali ekipi Hoč in Krke, tekma je bila izenačena, na koncu so jo s 3:2 dobili Dolenjci.

1. DOL, moški, 7. krog:

Sobota, 24. november:
ACH Volley : Panvita Pomgrad 3:1 (20, -16, 20, 15)
Đirlić 16, Pokeršnik 11; Bogožalec 13, Pulko

Šoštanj Topolšica : Hiša na kolesih 3:0 (23, 30, 22)
Robida 21, Planinc 14; Bregant 20, Bošnjak 12

Salonit Anhovo : Maribor 3:0 (18, 25, 19)
Peterlin 16, Čabarkapa 8; Možič 15, Detela 10

Črnuče : Calcit Volley 3:1 (23, 22, -14, 17)
Čopi 22, Slovnik 11; Vidmar 16, Kotnik 12

Petek, 23. november:
Hoče : Krka 2:3 (-22, -22, 22, 23, -7)
Filipaš 24, Crnjanski 21; Kumer 21, Koncilja 12

Lestvica:

1. ACH Volley         7   tekem -  21 točk
2. Maribor            7   -  15
3. Salonit Anhovo     7   -  14
4. Calcit Volley      7   -  14
5. Šoštanj Topolšica  7   -   10
6. Krka               7   -   8
7. Hiša na kolesih    7   -    8
8. Panvita Pomgrad    7  -    8
9. Hoče               7   -    4
10. Črnuče             7   -    3

Ne spreglejte