Zlatko Zahović: Maribor ne bo dovolil presenečenja

"Zahteven žreb," je ples kroglic v Nyonu komentiral športni direktor slovenskega prvaka Zlatko Zahović. Maribor se bo v 2. krogu kvalifikacij nogometne lige prvakov pomeril z bosanskim prvakom Zrinjskim iz Mostarja. "Vemo, kaj nas čaka," pravi trener Darko Milanič.

Zlatko Zahović je pozdravil prijatelje in jim sporočil, da nimajo možnosti.

Zlatko Zahović je pozdravil prijatelje in jim sporočil, da nimajo možnosti. Foto: Vid Ponikvar

Prva tekma med Mariborom in Zrinjskim bo 11. ali 12. julija v Mostarju. Povratna bo 18. ali 19. julija v Mariboru.

"Zahteven žreb. Predstavniki naše nekdanje skupne države imajo v svojih vrstah vedno odlične igralce. Naredili bomo vse za temeljito pripravo. Spoštujemo nasprotnike, a igrišče je nekaj drugega. Maribor ne bo dovolil nikakršnega presenečenja," je po žrebu v Nyonu povedal Zlatko Zahović, ki se dobro spominja sezone 2014/15.

Takrat je Maribor pot do velikega uspeha, uvrstitve v ligo prvakov pod vodstvom takratnega trenerja Anteja Šimundžo, v 2. krogu kvalifikacij začel prav proti Zrinjskemu. V Mostarju je bil izid 0:0, pred domačimi navijači je Maribor zmagal z 2:0 in napredoval.

"Na tekmi izpred treh let imamo lepe spomine in veselimo se srečanja z našimi športnimi prijatelji. Od leta 2014 je Zrinjski naš prijateljski klub. V klubu so se izkazali z gosposkim odnosom in nas lepo sprejeli. Njihovi navijači vedno pripravijo pravo nogometno ozračje. Obeta se lepa tekma v Mostarju," je še povedal športni direktor slovenskega prvaka.

Darko Milanič: Lahko bi bilo tudi težje

"V manjši skupini klubov po razporejanju kroglic je bilo kakšno moštvo tudi boljše, a jasno je, da bi lahko dobili tudi bolj zahtevnega nasprotnika. Vemo, kaj nas čaka. Izkušnje iz preteklih let, ko smo že imeli opravka s prvakom Bosne in Hercegovine, bodo dragocene. Odlično se bomo pripravili in resno vzeli svoje obveznosti. Že na prvi tekmi bomo poskušali postaviti pozitivne temelje, potem pa izkoristiti prednost Ljudskega vrta in ob energiji s tribun izločiti Zrinjski," so bile besede, ki jih je po žrebu izrekel trener Maribora Darko Milanič.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano