Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
22. 6. 2015,
13.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Ante Šimundža Zlatko Zahović

Ponedeljek, 22. 6. 2015, 13.43

8 let

Zlatko Zahović: Daleč najslabši mogoč žreb

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kaj po žrebu 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov, ta jim je namenil kazahstanskega prvaka Astano, pravijo pri Mariboru? Zlatko Zahović in Ante Šimundža sta pričakovano nezadovoljna.

"To je daleč najslabši mogoč žreb za nas," je bil prvi stavek, ki ga je po žrebu izgovoril Zlatko Zahović. Jasno, razlogov je več. Nekaj jih je naštel tudi športni direktor.

"Astana je v prejšnji sezoni v Evropi nastopila odlično in izločila kar tri nasprotnike. Izpadla je šele v play-offu proti Villarrealu. Ob tem ne smemo pozabiti niti najpomembnejšega spoznanja, in sicer tega, da so njeni nogometaši že v polnem tekmovalnem ritmu. Po 16 odigranih prvenstvenih tekmah so na vrhuncu pripravljenosti!" je razložil.

"Prvo tekmo igramo doma, potrebovali bomo pomoč navijačev, kot smo jo imeli v ligi prvakov. Prva tekma proti Astani bo tekma sezone! Za napredovanje bomo morali odigrati dve popolni tekmi. Ne glede na vse smo tako kot vedno optimisti," je še povedal glavni snovalec uspešne mariborske zgodbe.

Najpomembnejši tekmi sezone

Nekaj besed je prvemu evropskemu tekmecu namenil tudi trener. "Prvaki Kazahstana v ekipo v zadnjih letih vlagajo ogromno. Njihovi rezultati pomenijo precejšnje opozorilo. Lani je Astana v Evropi prišla zelo daleč in izločila kar tri nasprotnike. Kazahstancem ustreza tudi to, da so v tekmovalnem ritmu," je povedal Ante Šimundža.

"V čim krajšem času se bomo oskrbeli z vsemi informacijami in se temeljito pripravili. To sta zelo pomembni tekmi. Lahko ju označimo kar za najpomembnejši. Moramo biti zelo dobro pripravljeni in odigrati odlično v obeh tekmah. Čaka nas zahtevnih 180 minut. Nedvomno že na prvi tekmi potrebujemo energijo navijačev, ki so nam jo do zdaj dajali na vsaki evropski tekmi. Naj se to ponovi," si je zaželel trener, ki je Maribor v bližnji preteklosti popeljal do nekaj evropskih podvigov.

Ne spreglejte