Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 1. 2018,
17.28

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Manchester City Athletic Bilbao Josep Guardiola Aymeric Laporte

Četrtek, 25. 1. 2018, 17.28

6 let, 3 mesece

Josep Guardiola po Aymerica Laporto

Zimske norišnice v Angliji ni konec, zdaj bo udaril še Man City

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Potem ko z nakupom Alexisa Sancheza iz Arsenala ni bilo nič, Čilenec je pristal pri mestnem tekmecu Manchester Unitedu, bo Josep Guardiola, kot kaže, vseeno poskrbel za bogat zimski prestop. V Manchester City naj bi prišel francoski branilec španskega Athletica iz  Bilbaa Aymeric Laporte.

Aymeric Laporte v dvoboju s Cristianom Ronaldom na tekmi španske lige. | Foto: Reuters Aymeric Laporte v dvoboju s Cristianom Ronaldom na tekmi španske lige. Foto: Reuters

Do konca zimskega prestopnega roka je še manj kot teden dni, tržnica se bo zaprla v sredo, a vse kaže, da po številnih odmevnih prestopih norije v Angliji še ni konec.

Po poročanju otoških medijev naj bi za nov odmeven prestop poskrbel Manchester City, ki je poleti za nakupe odštel skoraj 250 milijonov evrov, medtem ko pozimi za zdaj ni porabil še niti evra.

Njegov trener Josep Guardiola se podaja v nakup branilca Athletic Bilbaa Aymerica Laporta, s katerim se Španec spogleduje že nekaj časa. Za Francoza naj bi bil Guardiola pripravljen odšteti kar 65 milijonov evrov, kolikor znaša njegova odkupna klavzula, pogovori o prestopu med obema kluboma in vpletenimi pa naj bi se že začeli.

Josep Guardiola želi že ta mesec okrepiti obrambo Manchester Cityja. | Foto: Reuters Josep Guardiola želi že ta mesec okrepiti obrambo Manchester Cityja. Foto: Reuters

Bogastvo za nogometaša, ki še čaka na reprezentančni debi

Laporte, ki vse od leta 2012, ko je debitiral v elitnem španskem nogometnem razredu, velja za enega od najboljših mladih branilcev na Iberskem polotoku. Triindvajsetletni osrednji branilec je nogometaš, ki je pogodu Guardioli. Ta ga vidi kot popolnitev obrambe, v kateri glavni vlogi še vedno pripadata Johnu Stonesu in Nicolasu Otamendiju, a jo želi Španec okrepiti, saj ima Vincent Kompany v zadnjih letih nemalo težav s poškodbami, medtem ko na Eliaquima Mangala ne računa preveč resno.

Laporte je v Athletic Bilbao prišel, ko je bil star vsega 16 let, in od takrat v njegovem dresu zbral 222 nastopov in dosegel deset golov. Na prvi nastop v dresu članske reprezentance Francije še čaka.

Ne spreglejte