Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
14. 3. 2013,
14.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Maribor Robert Berić

Četrtek, 14. 3. 2013, 14.44

8 let

Zgoščenost ritma jih ne zmoti na šampionski poti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mariborski nogometaši pridno nabirajo prvenstvene točke in hitijo k novemu naslovu državnega prvaka. Po zmagi v Velenju je bil trener seveda zadovoljen.

Gostovanje v Velenju, ki je drugi del sezone začel zelo dobro, je bilo vse prej kot lahka naloga, a Maribor je zmagal prepričljivo in dokazal, da tudi v drugem delu sezone ne bo pustil presenečenja in bo prišel do novega naslova prvaka. V katero smer bo šla tekma, je že na samem začetku tekme z drugim golom v drugem nastopu v vijoličasti majici nakazal Nusmir Fajić, v zaključku tekme so gostje zadeli še dvakrat in prišli do zmage s 3:0 in treh točk v tekmi, ki je bila izpeljana šele v tretjem poizkusu. Prvi dve sta bili namreč prestavljeni. Prvič zaradi evropskih obveznosti Maribora, drugič zaradi neugodnih vremenskih razmer.

''Tekma je bila zelo lepa, obe ekipi sta se kljub zahtevnemu igrišču izkazali. Vedeli smo, da bomo imeli določene težave z ekipo Rudarja, ki je dobra in napadalno usmerjena. V prvem polčasu smo prevladovali, bili smo bistveno boljši. Vse je bilo na naši strani. V drugem polčasu so domači začeli bolje in nas napadli, a smo imeli vse pod nadzorom. Pokazali smo, da smo dovolj kakovostni in prepričljivo zmagali,'' je po tekmi povedal trener vijoličastih Darko Milanič. Maribor je odigral že peto tekmo v zgolj dveh tednih, a trener ustrezno rotira moštvo, na voljo pa ima kopico dobrih nogometašev, ki so vselej pripravljeni na izziv, zato utrujenostjo v taboru prvakov ni težav. ''Nam je bistveno težje kot tekmecu, a smo tako napornega ritma vajeni. Smo zelo uspešni, lahko sem zadovoljen. Seveda pa nas podoben ritem čaka tudi v nadaljevanju sezone. Zdaj smo z mislimi usmerjeni le še v Domžalčane, ki so naš naslednji nasprotnik. Domžalčani so fizično zelo dobri, zato se moramo ustrezno pripraviti in biti zelo pazljivi, če želimo do pozitivnega rezultata,'' je še povedal trener Maribora, ki ima na vrhu lestvice še vedno dvanajst točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Olimpijo.

Zasluženo do zmage

Do besede je prišel tudi mladi napadalec Robert Berić, ki je zabil še drugi gol na treh prvenstvenih tekmah, ki jih je odigral v drugem delu sezone. ''Izšlo se je po naših željah. Zasluženo smo zmagali. Predvsem v prvem polčasu smo imeli veliko več priložnosti od nasprotnika in smo nadzorovali potek dogajanj na igrišču. Potem so zapretili tudi Velenjčani, a smo ohranili mrežo nedotaknjeno, nato pa v zaključku tekme zabili dva gola in prišli do zmage. Tekmo smo mirno pripeljali do konca,'' je povedal 21-letni napadalec, ki se je v zadnjem letu predvsem po zaslugi številnih golov, ki jih je zabil v Evropi, prebil tudi do dresa članske reprezentance. ''Ostajamo pri dvanajstih točkah prednosti pred zasledovalci, kar je najbolj pomembno. Zdaj nas čaka sobotna tekma proti Domžalam. Priprave za to zahtevno tekmo so se že začele. Jasno je, česa si želimo. Nove zmage, da bi se potem mirno odpravili na reprezentančni premor,'' je še povedal nekdanji napadalec ljubljanskega Interblocka, ki se je v Ljudski vrt preselil leta 2010 skupaj z Josipom Iličićem.

Ne spreglejte