Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
8. 8. 2014,
13.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Maribor liga prvakov liga prvakov

Petek, 8. 8. 2014, 13.58

8 let

Zeleno-beli bodo odprli klubsko blagajno do dvoboja z Mariborom

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Škotski Celtic se je srečno dokopal do odločilnega predkroga lige prvakov, v katerem mu bo nasproti stal Maribor. Na Otoku so razočarani nad uvodom v sezono. Trener poudarja, da bodo pripravljeni.

Po blamaži, ki jo je doživel Celtic v tretjem predkrogu lige prvakov proti Legii, je škotski prvak srečno stopil na zadnjo stopničko pred vstopom v elitno evropsko klubsko tekmovanje. Poljski klub je namreč v skupnem seštevku obeh tekem zmagal s 6:1, veliko napako pa naredil na povratni tekmi v Glasgowu, potem ko je v 86. minuti, ko je bilo vse že zdavnaj odločeno, v igro poslal nogometaša Bartosza Bereszynskega, ki pa ja imel prepoved igranja na še eni tekmi v evropskih tekmovanjih.

Celtic se je nato v odločilni predkrog lige prvakov uvrstil z zmago za zeleno mizo s 3:0.

Na Otoku so razočarani nad uvodom škotskega prvaka v novo sezono, pred katero niso okrepili moštva z imeni, ki bi pomenila dodaten doprinos. Iz rok so izpustili Grka Georgiosa Samarasa, niso pa še našli prave zamenjave zanj.

Na trenersko klop so namesto Neila Lennona pripeljali 38-letnega Norvežana Ronnyja Deilo, ki ekipe še ni popeljal do takšnih iger, kot si jih želijo navijači. Na zadnjih štirih tekmah, če štejemo še prijateljska obračuna s St. Paulijem in Tottenhamom, je moštvo v zeleno-beli opravi zadelo vsega dva zadetka, prejelo pa jih kar 13.

Deilo se zaveda, da so srečno prišli do dvoboja z Mariborom, upa pa, da se bo do dvoboja s slovenskim prvakom odprla klubska blagajna in se bodo našla sredstva za kakšno okrepitev: "UEFA se je odločila, kot se je. Uvrstili smo se naprej, zdaj pa smo osredotočeni na Maribor. Igralci si želijo nastopiti v ligi prvakov, zato bodo proti naslednjemu tekmecu prikazali pravi obraz. Naša naloga je, da se pripravimo na Maribor, ki ga bomo dobro preučili. Upam, da bo moštvo do prve tekme okrepil kakšen igralec."

Prvi dvoboj pred vstopom na veliki oder bosta Maribor in Celtic odigrala v Ljudskem vrtu 20. avgusta, povratnega pa teden pozneje, 26. avgusta.

Ne spreglejte