Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 12. 2017,
17.17

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

1

Natisni članek

Benjamin Verbič

Sobota, 23. 12. 2017, 17.17

6 let, 4 mesece

Benjamin Verbič iz Köbenhavna v Kijev, odškodnina štiri milijone evrov?

Zdaj je uradno, Ukrajinci odšteli milijone za slovenskega reprezentanta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

1

Pri velikanu vzhodnoevropskega nogometa Dinamu iz Kijeva so potrdili, da so se okrepili s slovenskim reprezentantom Benjaminom Verbičem. Dozdajšnji zvezdnik danskega prvaka Köbehavna bo njihov član postal s prvim januarjem 2018. Podpisal je petletno pogodbo.

Benjamina Verbiča so pri Dinamu iz Kijeva že uradno predstavili:

Ko se bosta februarja v prvih tekmah izločilnih delov lige Europa udarila Atletico Madrid Jana Oblaka in Köbenhavn, ne bomo dočakali obračuna dveh slovenskih reprezentantov, ki sta v letošnjem letu navdušila. To je zdaj popolnoma jasno.

Kar smo pričakovali, je v soboto popoldne postalo tudi uradno. Benjamin Verbič, ki je še včeraj užival na dopustu v vroči Dominikanski republiki, je danes na drugem koncu sveta, v Kijevu, podpisal pogodbo življenja. Vsaj dozdajšnjega.

Z Dinamom Kijevom je podpisal petletno pogodbo, njegov član bo postal s prvim dnevom prihodnjega leta. Koliko bo v Ukrajini zaslužil, ni uradno znano, prav tako tudi ne, koliko je Dinamo zanj odštel Köbenhavnu.

Po neuradnih informacijah naj bi Danci z njim zaslužili štiri milijone evrov, sam pa bo na leto v žep pospravil milijon evrov.

Podpis pogodbe:

Težko je oditi, ko si srečen

"Imel sem se izvrstno. Bili smo uspešni in naredili nekaj velikih stvari. Težko je oditi od nekoga, s komer si bil srečen. Sploh zdaj, ko je klub v težavah," je za klubsko stran Köbenhavna, ki bo v danskem prvenstvu prezimil šele na šestem mestu, po prestopu dejal Verbič.

Odhaja po 99 tekmah za Köbenhavn. | Foto: Getty Images Odhaja po 99 tekmah za Köbenhavn. Foto: Getty Images "Vem, da se bo Köbenhavn spet dvignil in se vrnil še močnejši. Hvaležen sem soigralcem in vsem v klubu. Vedno bom navijač Köbenhavna, ne glede na to, kje bom igral. Veselim se novega izziva, a bom pogrešal klub in mesto," je še dejal slovenski reprezentant, ki je s Köbenhavnom v dveh letih in pol osvojil dva državna in pokalna naslova, z njim pa nastopil tudi v ligi prvakov.

Danskim prvakom je 24-letni krilni napadalec v prvi polovici te sezone pomagal do izločilnih delov lige Europa, v kateri je blestel in bil izbran v idealno enajsterico skupinskega dela tega tekmovanja.

V tej sezoni je za Köbenhavn v 28 nastopih zabil kar enajst golov in prispeval še sedem podaj. Skupaj je nekdanji član Celja na Danskem v 99 nastopih dosegel 22 golov in zbral 15 podaj.

Odhaja v vrste velikana nekdanje Sovjetske zveze

Dinamo Kijev je po prvi polovici ukrajinskega prvenstva na drugem mestu lestvice. Za vodilnim Šahtarjem ima s tekmo manj tri točke zaostanka. Ukrajinsko prvenstvo bo nadaljeval sredi februarja.

Uvrstil se je tudi v polfinale pokalnega tekmovanja in v 1/16 finala lige Europa.

Slovenski reprezentant bo je v Dinamu nasledil številko 7 legendarnega Andrija Ševčenka. | Foto: Reuters Slovenski reprezentant bo je v Dinamu nasledil številko 7 legendarnega Andrija Ševčenka. Foto: Reuters Dinamo, ki tekme igra na za slovenski nogomet srečnem kraju, Olimpijskem štadionu v Kijevu, je najuspešnejši klub nekdanje Sovjetske zveze.

V letih nekdanje države je zbral 13 naslovov državnega prvaka. Ukrajinski prvak je bil 15-krat.

Pohvali se lahko tudi z dvema naslovoma v nekdanjem pokalu pokalnih zmagovalcev (1975 in 1986) in tudi zmagi v evropskem superpokalu (1975).

Verbič je prvi slovenski nogometaš v slovitem kijevskem klubu.

V Kijevu bo nosil dres s številko 7, ki jo je imel nazadnje na hrbtu v svojem drugem obdobju pri Dinamu med letoma 2009 in 2012 legendarni Andrij Ševčenko.

Ne spreglejte