Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
6. 3. 2014,
17.52

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Zavrč Viktor Trenevski

Četrtek, 6. 3. 2014, 17.52

4 leta, 1 mesec

Zavrč, ki bo po novem še bolj hrvaški, bi še pisal pravljico

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zavrč je prav gotovo najbolj prijetno presenečenje prvega dela sezone. Novinec v slovenski prvoligaški druščini, ki deluje na hrvaški pogon, bo skušal nadaljevati dobre rezultate.

Čeprav se je sploh prvič v več kot štiridesetletni zgodovini prebil med slovensko nogometno elito, je Zavrč že takoj dokazal, da si je mesto tam zaslužil. Po prvem delu sezone je bil celo na visokem tretjem mestu z enakim številom točk, kot jih ima drugouvrščeni Koper.

Zdaj že deset Hrvatov

Zavrč, ki je bil že v prvi polovici sezone močno hrvaško obarvan, se je pozimi okrepil s še tremi Hrvati. Prišla sta napadalec Matija Smrekar, ki je bil leto dni brez kluba, pred tem pa igral za Maribor, in Dominik Božak – oba sta se na prijateljskih tekmah zelo izkazala –, iz druge hrvaške lige se je v Zavrč preselil tudi mladi hrvaški vezist Karlo Težak. Zdaj je na klubski plačilni listi že kar deset Hrvatov. Po novem bo stanovalec najbolj nogometne vasi v Sloveniji tudi Arpad Vaš, vezist z bogatimi izkušnjami iz slovenske prve lige, ki je igral tudi za Muro in Nafto.

Odšla nekdanji up in izkušeni napadalec

Odhodov je bilo prav tako nekaj. Za nekdanjega velikega upa slovenskega nogometa Reneja Miheliča je bil Zavrč le krajša postojanka pred novim odhodom v tujino, branilec Rok Roj, ki je igral dokaj dobro in standardno, je prav tako odšel, v Zavrču pa bodo prav gotovo pogrešali tudi izkušenega napadalca Jožeta Benka, ki se je v prvem delu prvenstva med strelce vpisal štirikrat.

Deset tekem, pet zmag

V pripravljalnem obdobju je Zavrč odigral deset tekem. Petkrat je zmagal, trikrat remiziral in dvakrat izgubil. Najboljši strelec je bil Doris Kelenc, ki je zadel šestkrat. Petkrat se je med strelce vpisal Božak, štirikrat Smrekar in njegov rojak Josip Golubar, avtor treh golov je bil Jure Matjašič.

"Naše priprave so bile nekoliko specifične, predvsem zaradi raznolikosti igralskega kadra. Nekateri igralci so se namreč sploh prvič srečali s tako napornimi pripravami. Zadovoljen sem s tem, kako smo trenirali in igrali," je opravljeno v pripravljalnem obdobju ocenil Makedonec Viktor Trenevski, ki je šele na začetku trenerske poti, a je pokazal že veliko. Da delo, ki ga je opravil na klopi Zavrča v prvem delu sezone, ni naključje, bo skušal dokazati v naslednjih mesecih.

Nekateri jih bodo še vedno podcenjevali

"Smo zelo visoko, kar postavlja določene cilje. Pritisku sem se sicer želel izogniti, ampak ne gre. Ne moremo skrivati, da si želimo uvrstitev v evropske pokale. Pripravljamo se, da bi nam uspelo. Bomo videli, kaj nam bo prineslo nadaljevanje prvenstva," pravi 41-letni nekdanji makedonski reprezentant, ki je velik pečat pustil tudi na slovenskih prvoligaških zelenicah. "Drugi del sezone bo za nas povsem drugačen, kot je bil prvi, čeprav sem prepričan, da nas bodo nekateri še vedno podcenjevali," je dodal avtor nogometne pravljice iz Zavrča.

Ne spreglejte