Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
15. 4. 2015,
8.21

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Barcelona Bayern

Sreda, 15. 4. 2015, 8.21

8 let, 3 mesece

Zakaj si je Barcelona privoščila zabavo v slačilnici? (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Barcelone so prvi finalisti lige prvakov. Na povratnem srečanju pri Bayernu so izgubili z 2:3, a zlahka ubranili velikansko prednost s prve tekme. Tokratni junak Kataloncev je bil Neymar.

Na Bavarskem ni bilo čudeža. Barcelona ni stala križem rok, ampak dvakrat zatresla mrežo Bayerna, s tem pa tudi preprečila, da bi gledalci na razprodanem štadionu v Münchnu še naprej razmišljali o neponovljivem podvigu. Katalonci so nemške prvake odpravili s skupnim rezultatom 5:3 in si zagotovili četrti finale lige prvakov v zadnjih desetih letih.

"Soigralcem bi rad čestital za izvrstno predstavo. Srečen sem in zadovoljen, da sem se vpisal med strelce in Barceloni z zadetkoma pomagal do finala. To je nekaj veličastnega. Zdaj nas od lovorike loči le še en korak. V slačilnici smo si po tekmi privoščili manjšo zabavo, a nas čaka še ena naloga," je dejal junak srečanja Neymar, ki mu je vseeno, s kom se bo Barcelona pomerila v berlinskem finalu. Brazilec je v polno zadel dvakrat, obakrat v prvem polčasu, ko je Barcelono iz šokantnega zaostanka (v 6. minuti se je obrambi Barcelone izmuznil Medhi Benatia) popeljal v vodstvo z 2:1 in strl sanje gostiteljev o čudežu.

Gostje so si po tekmi dali duška, saj jim je uspel veliki met. Privoščili so si zabavo v slačilnici in proslavili uvrstitev v sklepno dejanje najmočnejšega tekmovanja na svetu, v katerem bodo lovili peto evropsko zvezdico.

Nemška prestolnica je upala, da bo lahko 6. junija stiskala pesti za domačega predstavnika iz Bavarske, a bo finale, če odmislimo legionarje v vrstah finalistov, minil brez nemške udeležbe. "Verjeli smo v čudež. Žal se nam ni izšlo. Prehitro smo prejeli izenačujoči zadetek," je dejal kapetan Bayerna Philipp Lahm, ki si je v zadnjih tednih nakopal nekaj kritik častnega predsednika kluba Franza Beckenbauerja, in priznal: "Dvoboja nismo izgubili v Münchnu, ampak na prvi tekmi v Barceloni. To je očitno."

Bavarski velikan je v drugem polčasu nadaljeval napadalno igro. Čeprav je bil vratar Barcelone Marc-Andre Ter Stegen zelo razpoložen in ustavil večino strelov nemških prvakov, sta strela Roberta Lewandowskega in Thomasa Müllerja poskrbela za zadoščenje v domačih vrstah, saj se je Bayern od Evrope poslovili z zmago nad Barcelono. Katalonci so izgubili prvič po 18 zaporednih srečanjih.

Ne spreglejte