Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 7. 2014,
14.40

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Ljudski vrt Sheffield Wednesday Maccabi Tel Aviv

Četrtek, 24. 7. 2014, 14.40

5 let

Zakaj ni mogel razočarani Laurent, navijači Sheffielda pa so lahko?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na tekmi med Mariborom in Zrinjskim, za katero so lahko vstopnice kupili le državljani Slovenije in BiH, smo videli ogromno navijačev angleškega kluba Sheffield Wednesday. Kako so prišli do vstopnic?

Če ste spremljali povratni dvoboj drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Ljudskem vrtu, ste na stičišču južne in vzhodne tribune zagotovo uzrli veliko število angleških zastav, ki so jih krasili napisi v čast angleškemu klubu Sheffield Wednesday. Po štadionu se je širilo začudenje, kako so lahko prišli na dvoboj, če pa so lahko vstopnice v prodaji kupili zgolj državljani Slovenije in BiH.

V razmišljanjih so se naslonili na zgodbo o Laurentu Hassidu, francoskem profesorju in ljubitelju nogometne igre, ki je želel pred dnevi kupiti vstopnico za srečanje med Mariborom in Zrinjskim, a naletel na nepremostljivo oviro, ker je državljan Francije.

Sheffield Wednesday in NK Maribor sta dosegla dogovor

Njegovo začudenje je močno odmevalo po Sloveniji, zato smo mariborski klub povprašali, kako so lahko na štadion prišli privrženci člana angleškega championshipa, ki so bili angleški državljani. "Vstopnice so dobili po posebnem dogovoru s klubom. Sheffield Wednesday je namreč v Mariboru na pripravah, malce pred našo tekmo pa so na Ptuju odigrali prijateljsko srečanje z Arsenalom iz Tule. Ekipo spremlja veliko navijačev, ki so izrazili željo, da bi si ogledali še našo tekmo. Kluba sta stopila v stik in sklenila dogovor. Sporazumela sta se po normalni poti, tako da je bila tu omogočena izjema," je pojasnil Željko Latin, predstavnik mariborskega kluba za stike z javnostmi, ter še enkrat poudaril, da je bila odločitev o tem, da se prodaja omogoči le državljanom Slovenije in BiH, povezana z varnostjo in tem, da je bilo srečanje označeno z visokim tveganjem. Podobno se je godilo tudi pred evropskimi tekmami v Ljudskem vrtu s sarajevskim Željezničarjem in zagrebškim Dinamom, saj je obstajala bojazen, da bi se med "mirne" gledalce pretihotapili zagreti navijači gostujočega kluba, ki bi prišli v Maribor iz tujine.

Še vedno se ne ve, kje bo povratna tekma z Maccabijem

Priprave Sheffield Wednesdaya potekajo pod budnim očesom Mladena Rudonje, ki enemu najstarejših otoških klubov pomaga v vlogi skavta, prijateljstvo nekdanjega slovenskega reprezentanta z vodstvom Maribora pa je zagotovo pripomoglo k dogovoru, da so si lahko pomembno evropsko srečanje v Ljudskem vrtu ogledali še privrženci Sheffielda. Pri angleškem klubu je na preizkušnji tudi občasni slovenski reprezentant Dejan Kelhar, ki po odhodu iz beograjske Crvene zvezde išče novega delodajalca.

O tem, ali bo mogoč ogled srečanja s personalizacijo tudi prihodnjo sredo, ko bo v Ljudskem vrtu gostoval izraelski prvak Maccabi Tel Aviv, se v mariborskem klubu še odločajo, še vedno pa čakajo na odločitev, kje bo odigrano povratno srečanje. Možnost, da bi se vijolice podale v glavno mesto Izraela, kjer v zadnjih tednih ne prevladujejo športne teme, je minimalna. Najverjetneje bo izbrano nevtralno igrišče na Cipru.

Ne spreglejte