Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
2. 3. 2016,
12.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič

Sreda, 2. 3. 2016, 12.58

8 let

Zahoviću ni bilo treba dokončati stavka (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste Darko Milanič se je vrnil na položaj trenerja NK Maribor. Vijolice je popeljal do devetih lovorik, v soboto pa bo skušal zadati udarec vodilni Olimpiji.

Dvomov je konec. Mariborski klub je danes sedmi sili predstavil novega trenerja. To je postal Darko Milanič, ki je s 13-kratnim prvakom sklenil dogovor do konca sezone 2017/18. Tako se je v sredo nad Ljudskim vrtom končno "pokadil beli dim" in naznanil prihod novega stratega, ki ga v mestu ob Dravi poznajo zelo dobro, saj je Mariborčane vodil že med letoma 2008 in 2013.

"V takšnem stanju priti na derbi ... Brez doseženega gola na zadnjih štirih tekmah, brez strela na gol na zadnjem srečanju ... Tako ne gre. Zato je bila to zelo lahka nogometna odločitev," je o menjavi trenerja vijolic spregovoril športni direktor Zlatko Zahović. Na začetku novinarske konference se je pošalil, da bo sledila najkrajša predstavitev trenerja v NK Maribor.

Z novim trenerjem je hitro sklenil dogovor. "Stavek z direktorjeve strani sploh še ni bil dokončan, ko sem že potrdil prihod," je povratnik na trenerski stolček Maribora opisal, kako se je razveselil nove priložnosti, da lahko vodi vijolice. V torek je prekinil pogodbo z Leeds Unitedom in podal roko vodstvu Maribora, s katerim je sodeloval že pet let.

Primorec, ki je nazadnje vodil nekdanjega angleškega prvaka iz Leedsa (lani), je v nedeljo v Stožicah pozorno spremljal igro Olimpije, sobotnega tekmeca v derbiju 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Dva dni pozneje si je v spremstvu dolgoletnega soigralca ter sodelavca Zahovića in njegovega pomočnika Mirana Pavlina ogledal še prijateljsko tekmo NK Maribor.

Vijolice so napolnile mrežo B-ekipe, med strelce pa se je prvič, odkar je obljubil zvestobo 13-kratnim državnim prvakom, vpisal Milivoje Novaković. "Napadalci, ki so v klubu, so in morajo biti naše močno orožje. Temu bomo prilagodili postavitev," je napovedal Milanič.

Mariborčani se bodo tako v soboto na težko pričakovanem večnem derbiju predstavili z novim (starim) trenerjem, ki v dolgoletni karieri na prvenstvenem srečanju v Ljudskem vrtu še ni izgubil proti Olimpiji. V vlogi pomočnika mu bo pomagal Saša Gajser, ki je bil desna roka tudi Milaničevemu predhodniku, Hrvatu Krunoslavu Jurčiću. Stanje optimističnega duha, ki se je v zadnjih dneh naselilo v mestu ob Dravi, je na srečanju s sedmo silo povzel tudi Zahović in pojasnil, da bodo Mariborčani v soboto pripravljeni, kot da bi bilo treba zmagati v Madridu, ne pa proti Olimpiji.

Ne spreglejte