Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
26. 6. 2014,
2.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luis Suarez

Četrtek, 26. 6. 2014, 2.46

8 let

Za Suareza verjetno že konec prvenstva

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zanesljive informacije, ki prihajajo od virov blizu disciplinske komisije Fife, ta bo odločala o kazni za Luisa Suareza, pravijo, da je za napadalca Urugvaja letošnjega svetovnega prvenstva že konec.

Incident s tekme zadnjega kroga skupine D svetovnega prvenstva med Italijo in Urugvajem (0:1), na kateri naj bi zvezdnik Južnoameričanov Luis Suarez ugriznil branilca evropskih podprvakov Giorgija Chiellinija, naj bi kmalu dočakal epilog.

Disciplinska komisija Fife, na čelu katere je nekdanji napadalec Švice Claudio Sulser, se je sestala v sredo zvečer. Do petih popoldne so imeli Urugvajci – ti seveda branijo svojega zvezdnika – čas, da predstavijo dokaze, ki govorijo v prid Suareza. Odločitev naj bi komisija sprejela v najkrajšem mogočem času, so obljubili pri Fifi.

Pogledali posnetke, zaslišali priče, prebrali poročilo …

Njeni člani so obljubili, da bodo pregledali vse zorne kote videoposnetkov – tudi tiste, ki na televiziji niso bili vidni –, zaslišali nekaj prič, upoštevali dokaze Urugvajcev in poročilo glavnega sodnika, Mehičana Marca Antonia Rodrigueza. Potem bodo sprejeli odločitev. Tudi o tem, ali bo kazen veljala zgolj za reprezentančne ali tudi klubske tekme.

O tem, ali bo 27-letni zvezdnik kaznovan in kakšna bo kazen, pri Fifi uradno niso govorili, a neuradne informacije od virov blizu krovne svetovne nogometne organizacije pravijo, da je za Suareza letošnje svetovno prvenstvo, na katerem je do zdaj zabil dva gola, že končano. Kaznovan naj bi bil s šestimi tekmami prepovedi nastopanja.

Medtem se Urugvajci na vse pretege trudijo, da bi preprečili kazen za Suareza. "Fotografija s sledmi ugriza na Chiellinijevi rami, ki je obkrožila svet, je predelana," je prepričan predsednik urugvajske nogometne zveze Wilmar Valdez. "Pripravili smo videoposnetek, s katerega je razvidno, da se je podobna situacija na tekmi med Urugvajem in Italijo zgodila še vsaj enkrat, pa ta ni dvignila še zdaleč toliko prahu," je dodal.

Urugvajci so prepričani, da je Suarez tarča napadov angleških medijev, Italijanov in gostiteljev turnirja, Brazilcev. "Vsi vemo, da imajo angleški mediji Suareza že od nekdaj na piki," je soigralcu v bran stopil kapetan Urugvaja Diego Godin.

Javil se je tudi odvetnik glavnega akterja zgodbe. "Ni niti najmanjšega dvoma o tem, da je ta primer postal tako razsežen samo zato, ker v njem nastopa Suarez. Če bi šlo za kogarkoli drugega, bi bilo povsem drugače. Italijani in Angleži vršijo velik pritisk na Suareza, ki je trn v peti marsikomu. Če bodo pristojni upoštevali vse dokaze, bo prav gotovo oproščen vseh obtožb," je povedal Alejandro Balbi.

Urugvajski mediji afero komentirajo v podobnem slogu, oglasil se je tudi predsednik Urugvaja Jose Mujica in dejal, da na tekmi ni videl nobenega grizenja.

Še en človek je v tej zgodbi, ki mu prav gotovo ni lahko. Trener Liverpoola Brandan Rodgers. Severni Irec, ki je bil z Liverpoolom prav po zaslugi z naskokom najboljšega strelca Suareza (zabil je kar 31 prvenstvenih golov) do zadnjega v boju za naslov angleškega prvaka, je pred kratkim zadovoljno ugotovil, da se je delo s klubskim psihologom Stevom Petersom močno poznalo na obnašanju urugvajskega zvezdnika. Zdaj je spet na začetku.

Kaj bodo rekli ljudje pri Liverpoolu

Pri Liverpoolu so urugvajskemu golgeterju pri prejšnjih incidentih – osem tekem suspenza zaradi rasističnega žaljenja igralca Manchester Uniteda Patricea Evraja in deset tekem zaradi ugriza nogometaša Chelseaja Branislava Ivanovića – stali ob strani, a vprašanje je, ali bo tudi tokrat tako.

Nedvomno edini, ki si pri vsem skupaj manejo roke, so ljudje iz Real Madrida in Barcelone. Ni skrivnost, da si španska velikana Suareza že nekaj časa želita v svojih vrstah, zadnja afera pa jima bo prav gotovo olajšala delo.

Ne spreglejte