Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 12. 2011,
8.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Barcelona Real Madrid Xavi Pep Guardiola

Nedelja, 11. 12. 2011, 8.39

7 let, 12 mesecev

Xavi: Igrali smo kolektivno in bili superiorni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Zelo sem vesel. Zmage in predvsem, ker smo igrali kolektivno in smo bili superiorni," je po svojem 600. nastopu za Barcelono dejal Xavi. Na "el clasicu" so s 3:1 premagali Real Madrid.

Barcelona je na sobotnem "el clasicu" zaostanek iz prve minute spreobrnila v zmago s 3:1. Realu Madridu so še enkrat več odčitali lekcijo. Jose Mourninho je tarnal, da niso imeli sreče, njegovi igralci so menili, da bi moral Lionel Messi dobiti drugi rumeni karton. Real in Barcelona sta na vrhu lestvice poravnana, a Madridčani imajo tekmo manj, tako da jih poraz ni pretirano prizadel.

"Mislim, da poraz ne bo vplival na moralo Madridčanov. V času praznikov se bodo spočili in se vrnili še močnejši," se Pep Guardiola še kako dobro zaveda, da bo letošnjo lovoriko kljub tej veliki zmagi težko osvojiti. "V igri je še 70 točk. Madrid še vedno vodi. Novembra ali decembra ne moreš nikogar okronati za prvaka." Trener Barcelone je po tekmi na Santiagu Bernabeu svoje varovance pohvalil, kar so se znali pobrati po začetnem šoku. Vratar Victor Valdes je namreč po napaki gol prejel že v prvi minuti. "Valdes je po napaki igral, kot igra vedno. Podajal je soigralcem, medtem ko bi številni žogo le nabijali daleč od svojega gola. To kaže na njegovo moč in to je bilo proti Madridu, ki je ves čas pritiskal, zelo pomembno."

Za Guardiolo je bila to osma zmaga na 12 "clasicih", za Mourinha pa konec niza 10 zaporednih ligaških zmag. Xavi, ki je nastopil na svoji 600. tekmi za katalonski ponos, je po srečanju povedal: "Mislim, da smo bili kljub napaki iz prve minute superiorni. Želeli smo igrati pogumno, saj na drugačen način nismo mogli zmagati. Ekipa je na obeh koncih zelenice odigrala brilijantno. Čeprav je sezona še dolga, s te tekme odhajamo prešerno razpoloženi."

"Čeprav ni najbolj korektno, da to rečem, a naši igralci so zmagali brez kakršnihkoli težav. Prejeti gol je bil nesreča. Lahko bi se zgodil komurkoli. Ko pa smo dobili žogo, so naši vezisti prevzeli nadzor na igro. Možen je bil le en rezultat," je razplet komentiral predsednik Barcelone, Sandro Rosell. "Rad sem predsednik kluba, na tak dan še posebej."

Ne spreglejte