Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 4. 2023,
9.20

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

3

Natisni članek

Liga Europa Mattia Perin Juventus Wojciech Szczesny

Petek, 14. 4. 2023, 9.20

1 leto

Wojciech Szczesny

Odšel v solzah in nekoliko prestrašen, a se kmalu pomiril

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

3

Wojciech Szczesny | Wojciech Szczesny je zaradi bolečin v prsih predčasno končal četrtkovo srečanje lige Evropa. Prvi pregledi so ga pomirili. | Foto Guliverimage

Wojciech Szczesny je zaradi bolečin v prsih predčasno končal četrtkovo srečanje lige Evropa. Prvi pregledi so ga pomirili.

Foto: Guliverimage

Poljski nogometni vratar, član Juventusa, Wojciech Szczesny je na četrtkovi tekmi četrtfinala evropske lige prestrašil navijače. V 44. minuti je zaradi bolečin v prsih in močnega bitja srca predčasno končal srečanje s Sportingom. Kot je pojasnil po tekmi, ga je dogodek prestrašil, a so ga prvi zdravniški pregledi pomirili, obrambe njegove menjave Mattie Perine pa navdušile.

Manchester United - Sevilla
Sportal Sevilla do izenačenja na Old Traffordu, Szczesny prestrašil navijače Juventusa

Ob koncu prvega polčasa četrtfinalne tekme Lige Europa med Juventusom in Sportingom je v postavi gostiteljev prišlo do nepričakovane menjave. Prvega vratarja Wojciecha Szczesnyja je med vratnicama zamenjal Mattia Perin. Poljak je zelenico zapustil s solznimi očmi, pozneje pa pojasnil, da je srečanje predčasno končal zaradi bolečin v prsih in pospešenega bitja srca.

Še nikoli ni občutil česa takega

"S težavo sem dihal, malo me je bilo strah, saj se mi to še nikoli ni zgodilo, a zdaj se počutim dobro," je za Sky Sports po tekmi, ki je z 1:0 pripadla stari dami, dejal 32-letnik. Ta je v četrtek prestal prve zdravniške preglede in si oddahnil: "Opravili smo pregled, pomirjen sem, vse je v redu."

Poljakova menjava Mattia Perin se je izkazal. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Poljakova menjava Mattia Perin se je izkazal. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Perin je odlično opravil svoje delo, mrežo je ohranil nedotaknjeno. Izkazal se je predvsem z dvojno obrambo v sodnikovem dodatku, ko je Pedru Goncalvesu in Hectorju Bellerinu preprečil izenačenje. 

Dvojna obramba Perina:

Szczesny ni pozabil na humor

Szczesny je po zmagi pohvalil kolega in se pošalil. "Resnica za mojo menjavo je ta ... Na treningih sem videl, da je Mattia v dobri formi, sam pa sem bil utrujen, vedel sem, da mu bo ob koncu uspel dvojni čudež. Šalo na stran, Perin dela odlično, ima zlato srce, odlično se razumemo. Z njim in Pinsogliom – škoda, da ni vstopil on, ker bi zagotovo poskrbel za trojno obrambo – sestavljamo odlično skupino."

Szczesny se je po zmagi pošalil, da je bila menjava načrtovana, saj da je vedel, da je Perin v odlični formi in da mu bo uspela dvojna obramba. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Szczesny se je po zmagi pošalil, da je bila menjava načrtovana, saj da je vedel, da je Perin v odlični formi in da mu bo uspela dvojna obramba. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Najpomembnejše je, da je Poljak dobro

"Prvo vprašanje, ki sem ga zastavil ob vrnitvi v slačilnico, je bilo, kako je s Tekom (Szczesnyjem, op. a.). Po tekmi sva se objela. To je najpomembnejše," pa je po obračunu s srečnim koncem dejal Perin in dodal, da je četrtfinale daleč od tega, da bi bil odločen.

Juventusov vratarski dvojec po tekmi:

"Zdaj ne smemo popuščati ali verjeti, da je že konec. Za nami je šele prvi polčas, pred nami pa še vsaj 90 minut. Lahko smo zadovoljni s to zmago, a za zdaj smo opravili le polovico dela."

Povratno srečanje bo prihodnji četrtek v Lizboni.

Juventus : Inter
Sportal Zaradi rasizma kazen za Juventus
Udinese Sandi Lovrić
Sportal Lazio ugnal Juventus. Lovrić v polno, Roma že tretja.

 

 

Ne spreglejte