Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 4. 2023,
23.02

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

1

Natisni članek

Juventus Bayer Leverkusen Roma Feyenoord Sevilla Manchester United Liga Europa

Četrtek, 13. 4. 2023, 23.02

1 leto

Liga Europa, četrtfinale (prve tekme)

Sevilla do izenačenja na Old Traffordu, Szczesny prestrašil navijače Juventusa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

1

Manchester United - Sevilla | Na Old Traffordu je gostovala Sevilla, bilo je 2:2. Izenačujoči gol je takole nesrečno z obrazom dosegel Harry Maguire. | Foto Reuters

Na Old Traffordu je gostovala Sevilla, bilo je 2:2. Izenačujoči gol je takole nesrečno z obrazom dosegel Harry Maguire.

Foto: Reuters

V četrtfinalu evropske lige spremljamo štiri zelo zanimive pare. Največ oči je bilo danes uprtih na Old Trafford, kjer je Manchester United gostil rekorderko tekmovanja Sevillo. Rdeči vragi so že v prvem polčasu povedli z 2:0, a so se Španci v zaključku drugega polčasa vrnili v igro in poskrbeli za izenačenje. Juventus je doma z 1:0 premagal Sporting, za nekaj skrbi na tribunah torinskega stadiona pa je poskrbel poljski vratar domačih Wojciech Szczesny, ki je še pred koncem prvega polčasa v solzah zapustil zelenico. Bayer iz Leverkusna je remiziral (1:1) z Royale Unionom, Roma pa je izgubila na gostovanju v Rotterdamu, Feyenoord jo je premagal z 1:0.

Real Madrid Karim Benzema
Sportal Real z odločnim korakom proti polfinalu, do prednosti še Milan

Liga Europa, četrtfinale (prve tekme):

Četrtek, 13. april:

Sevilla, s šestimi naslovi rekorderka tekmovanja, rešuje skromno sezono, saj je v la ligi šele na 13. mestu, v Evropi pa ima priložnost, da si z morebitnim naslovom v evropski ligi zagotovi vstopnico za ligo prvakov. V četrtfinalu se Andaluzijci merili z Manchester Unitedom, ki je v osmini finala izločil njihovega mestnega tekmeca Betis. Prva tekma se je končala z 2:2.

Avstrijski vezist Marcel Sabitzer je v 14. in 21. minuti dosegel gola za udobno vodstvo Rdečih vragov, a se gostje iz Andaluzije niso predali. V drugem polčasu so stopnjevali pritisk ter tudi z nekaj sreče prišli celo do izenačenja. Oba gola Seville, v 84. in 93. minuti, so dosegli kar Unitedovci sami. Prvi prvem je po strelu Jesusa Navasa nesrečno z glavo posredoval Tyrell Malacia in žogo poslal v gol Davida de Gee, pri drugem je strel Youssefa En Nesyrija v svoj gol z obrazom preusmeril Harry Maguire. Za nameček se je v 90. minuti tekme poškodoval še Lisandro Martinez, Manchester pa je tako tekmo končal z le desetimi nogometaši, saj je Erik Ten Hag že pred tem opravil vse menjave.

Tudi Juventus bi si lahko igranje v ligi prvakov zagotovil v evropski ligi. Če bi šel do konca, bi prejel dvojno nagrado. V četrtfinalu pa ima zahtevnega tekmeca, Sporting iz Lizbone, ki je v osmini finala izločil trenutno vodilnega angleškega prvoligaša Arsenal.

Poljski vratar Wojciech Szczesny pa je prestrašil navijače Juventusa, ko je še pred koncem prvega polčasa tekme s Sportingom v solzah zapustil igrišče. Pritoževal se je nad bolečino v prsnem košu, v 44. minuti ga je v golu Torinčanov nadomestil Mattia Perin. Torinčani so tekmo sicer dobili z 1:0. Edini gol je v 73. minuti dosegel branilec Federico Gatti.

Feyenoord in Roma sta se lani v Albaniji pomerila v finalu konferenčne lige, na koncu pa so se lovorike v krstni izvedbi tekmovanja veselili izbranci Joseja Mourinha. Tokrat se Rimljani z gostovavanja v Rotterdamu vračajo sklonjenih glav in zaostankom 0:1. Zmagoviti gol za Feyenoord je dosegel Mats Wieffer v 53. minuti. Roma je sicer v 43. minuti imela priložnost za vodstvo, a je Lorenzo Pellegrini zapravil strel z bele točke.

Povratne tekme bodo na sporedu prihodnji četrtek.

Preberite še:

Todd Boehly
Sportal Ameriški milijarder postal tarča posmeha
Sadio Mane Leroy Sane
Sportal Nove težave: po polomu Bayerna v garderobi zapele pesti?
Erling Haaland
Sportal Neverjeten podvig Haalanda, kakršnega Anglija še ni videla
Ne spreglejte