Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 2. 2013,
11.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Arsene Wenger Arsenal

Nedelja, 17. 2. 2013, 11.13

8 let

Wenger šokiran: reši ga lahko le še liga prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Arsene Wenger je zadnjo lovoriko z Arsenalom osvojil leta 2005. In to pokal FA, ki po sobotnem porazu z Blackburnom predstavlja novo bolečino topničarjev v tej sezoni. Bo kaj bolje v torek z Bayernom?

Francoski strateg Arsene Wenger na klopi Arsenala vztraja od leta 1996. Že osem let ni osvojil niti ene lovorike, za nepričakovan izpad iz najstarejšega pokalnega tekmovanja na svetu pa je obtožil slabo igro izbrancev. Priigrali so si več priložnosti, bili bolj nevarni, a edini zadetek na srečanju je na štadionu Emirates dosegel Colin Kazim-Richards in drugoligašu Middlesbroughu priigral sladko zmago. Domačim pa glasne žvižge občinstva. Wenger je resda tekmo začel z enajstimi reprezentanti (različnih držav), a so mu navijači vendarle zamerili, da je pred torkovim obračunom z Bayernom spočil tri zelo pomembne igralce. To so Jack Wilshere, Theo Walcott in Santi Cazorla. Da tega v tako spoštovanem tekmovanju, kot je pokal FA, ki na Otoku uživa ogromen ugled in spoštovanje, ne bi smel storiti, je prepričan tudi nekdanji napadalec Arsenala Ian Wright. Klubska legenda Londončanov meni, da je bil 63-letni Francoz aroganten.

Wenger: Sezone še ni konec

Z javno kritiko pa verjetno Wengerja ne bo spravil k dobri volji, in to ravno v težavnem obdobju, ko je Arsenal izpadel iz še ene igre za lovoriko. V ligaškem pokalu je šokantno priznal premoč četrtoligašu Bradford Cityju, v prvenstvu mrzlično napada četrto mesto, ki še prinaša kvalifikacije za nastop v ligi prvakov, tako da mu v boju za lovoriko ostane le še liga prvakov. V Evropi pa na žrebu osmine finalov ni bil deležen posebne sreče, saj mu je ples kroglic namenil bavarskega velikana, ki je v Nemčiji razred zase, ogromne cilje pa ima tudi v ligi prvakov. ''Tekma z Bayernom je priložnost, da pokažemo pravi značaj in dokažemo, da se lahko borimo drug za drugega. Sezone še ni konec, vsaj zame. V torek je pred nami velika tekma in moramo pokazati pravo reakcijo,'' po pokalnem polomu z ''Borotom'' sporoča Wenger.

Čeprav je na klopi Arsenala že 17 let, se mu je prvič pripetilo, da je v pokalu FA priznal premoč ekipi, ki ne nastopa v elitnem klubskem tekmovanju. ''Toliko let brez poraza z 'nižjeligašem' v pokalu FA. To ni uspelo nobenem,'' je skušal poiskati vsaj kaj pozitivnega v času njegove vladavine pri Arsenalu. A navijači so vedno bolj nestrpni ...

Ne spreglejte