Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 1. 2016,
19.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Liverpool Manchester United Manchester City Arsenal Chelsea Tottenham Everton

Petek, 8. 1. 2016, 19.57

8 let

WBA skozi šivankino uho, West Ham izločil Liverpool

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
West Ham je v ponovljeni tekmi 1/16 finala angleškega pokala FA izločil Liverpool, WBA pa je odpravil Peterborough United šele po loteriji kazenskih strelov.

V boju za prestižno pokalno lovoriko na Otoku je še večina favoritov. Manjka vodilni premierligaš Leicester City, najbližji zasledovalci (Tottenham, Arsenal, Manchester City in Manchester United) pa so že uvrščeni med 16 najboljših.

V torek se jim je pridružil še predzadnji udeleženec osmine finala. West Ham je na Upton Parku izkoristil prednost domačega igrišča in izločil Liverpool. Redni del se je končal brez zmagovalca (1:1), nato pa je postal junak srečanja italijanski temnopolti branilec Angelo Ogbonna, ki je zadel v polno v zadnji minuti drugega dela podaljška. Prvi dvoboj na Anfieldu se je razpletel brez zmagovalca (0:0).

Bilić nepremagljiv za Kloppa

Goste je vodil nemški strateg Jürgen Klopp, čeprav je moral pred tremi dnevi pod nož. Po operaciji slepiča je hitro zapustil bolnišnico in prevzel ekipo. Hrvat Slaven Bilić, ki se je na klopi kladivarjev v tej sezoni z Liverpoolom pomeril že štirikrat in ostal vedno neporažen, mu je svetoval, naj dobro premisli in ne tvega za vsako ceno s prehitro vrnitvijo na stresni trenerski stolček.

"Pred desetimi leti sem storil napako, ker sem se po operaciji hrbta prehitro vrnil na klop," je angleškim medijem zaupal Dalmatinec, ki je takrat vodil mlado hrvaško izbrano vrsto. Stanje hrbta se je pokvarilo, tako da je moral ekspresno opraviti še eno operacijo, nato pa je v bolnišnici preživel kar tri mesece.

V sredo sta se ponovni tekmi 1/16 finala pomerila še Peterborough United in WBA. Člani elitnega klubskega razreda, gostje iz West Bromwicha, so upravičili vlogo favorita šele po izvajanju kazenskih strelov.

Ne spreglejte