Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
2. 12. 2015,
9.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Zavrč Miran Vuk Slavko Matić NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 2. 12. 2015, 9.59

8 let

Vuk ne dela razlike: Maribor ali Olimpija? Oba je treba sklatiti.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Današnji krog Prve lige Telekom Slovenije ponuja dva derbija. Eden po potekal v Zavrču, kamor prihaja vodilna Olimpija. Haložani želijo vnovič pokazati, zakaj so v tej sezoni strup za najboljše.

Ena najmanjših slovenskih občin ima prvoligaša, ki zlepa noče izgubiti proti najboljšim slovenskim klubom. Olimpija, Maribor ali Domžale? Vseeno. Zavrč je proti "veliki trojici" v tej sezoni odigral že sedem srečanj in prav na vseh ostal neporažen. Tradicijo namerava nadaljevati danes ob 16. uri, ko se obeta nogometni praznik v Športnemu parku Zavrč, saj ga bodo televizijske kamere ponesle v širni svet.

"Verjamem, da nam Olimpija tudi danes ne bo zabila gola," je klubski veljak Miran Vuk izpostavil željo o nadaljevanju fenomenalnega niza proti vodilni Olimpiji. Zavrč je edini klub v 1. SNL, ki mu v tej sezoni na tekmah proti ljubljanskemu moštvu, strahu in trepetu obramb, saj je v dozdajšnjem delu prvenstva dalo že 50 zadetkov, sploh še ni bilo treba iti po žogo v mrežo.

Čudil se je in si govoril, ta pa je optimist

Zmaji niso mreže Zavrča zatresli niti enkrat. V Halozah so remizirali z 0:0, nato pa v deževnih Stožicah šokirali navijače in nepričakovano ostali praznih rok (0:2). Srečanje, na katerem je v rumeno-zelenem dresu debitiral nekdanji španski reprezentant Albert Riera, je v zelo prijetnem spominu ohranil tudi završki župan, od katerega je v mnogočem odvisna dinamika poslovanja in obstoja NK Zavrč.

"Seveda se ga spominjam. Ko mi je takratni trener Matić deset dni pred srečanjem dejal, da bomo v 20. minuti vodili že z 2:0, sem si mislil svoje, se čudil in si govoril, ta pa je optimist. Neverjetno, a nato je Zavrč v Ljubljani vodil z 2:0 že po 17 minutah," je veselo pojasnjeval, kako ga je osrečil srbski strokovnjak Slavko Matić, ki zdaj trenira Koprčane.

Za odlično analizo Olimpije pa ni bil zaslužen le Matić, temveč tudi njegov pomočnik Milan Obradović. "Odlično preučita vsakega tekmeca. Uspeh, ki sta ga dosegla, si delita polovično. Matić je profesionalec in dela od osem do devet ur na dan na štadionu, Obradović pa je mirnejši in bolj študiozen. Lahko jima uspe tudi v Kopru, a potrebujeta čas in igralce," ocenjuje zmožnosti dela nekdanjih sodelavcev na Obali.

Če Olimpija izgublja ali vodi, navijajo enako

V Zavrču se danes pripravlja nogometni spektakel. Travnate površine so urejene, odstranjeni so vsi listi, ki jih je veter iz bližnjega gozda odpihnil v smer glavnega štadiona in bližnje okolice. "Na tekmo z Olimpijo se pripravljamo že tri dni. Veselimo se tudi prihoda njihovih navijačev, ki se obnašajo normalno. Če Olimpija izgublja ali vodi, navijajo enako. Čestitam jim, saj vedo, kako stati za ekipo," se ne boji navijaških izgredov, ampak pričakuje lepo nogometno predstavo, na kateri bo prednost domačega občinstva vendarle pripadla Zavrču.

Po koncu razburljivega srečanja v Ljudskem vrtu, ki se je končal brez zmagovalca, a kar šestimi zadetki (3:3), so se misli Zavrča usmerile k vodilni Olimpiji. "Maribor ali Olimpija? Ni posebne razlike v motivaciji. Oba tekmeca je treba sklatiti," je ambiciozen neformalni predsednik završkega kluba.

Zavrč je v tej sezoni še neporažen proti Olimpiji, Mariboru in Domžalam. V čem tiči skrivnost tako dobrih predstav proti klubom, ki na sončni strani Alp veljajo največ?

"Več je naboja. Lažje je dati več od sebe kot pa na tekmah, kjer se tekmeci ponavadi branijo, nabijajo žogo, dosežejo en gol in gredo domov. Kot je bilo proti Celju ali Krškemu. Proti boljšim ekipam imaš možnost igrati, to je vsa filozofija," je prepričan, da se Olimpija v Zavrču ne bo zaprla, kar bi lahko ustrezalo igri Zavrča, ki hrepeni po takšnih tekmecih.

Ni zamer do mariborskega kluba

Zavrč je v soboto presenetil branilce naslova. V Mariboru je prekrižal načrte vijolicam (3:3) in jim preprečil, da bi se Olimpiji približali zgolj na štiri točke zaostanka. Današnja tekma bo pod posebnim drobnogledom tudi v mestu pod Kalvarijo. Pričakujejo Zavrčani na štadionu tudi simpatizerje Maribora, ki bi stiskali pesti za domači klub? "Ne vem, če bodo prišli. Niso preveč srečni, če bi morali gledati Olimpijo, jih pa zagotovo ne bi motilo, če bi jo mi premagali," se je nasmejal Vuk.

Ko je Zavrč na zadnji domači tekmi premagal Maribor, se je zakuhal odnos med Vukom in športnim direktorjem vijolic Zlatkom Zahovićem. "V soboto ni bilo prisotnih nobenih zamer. Z Mariborom imamo službeni odnos, z Zahovićem pa se nisva pogovarjala. Ni potrebe, da bi se, saj ima vsak svoje naloge. Niti ni potrebe, da bi se srečala," je spregovoril o odnosu z najboljšim slovenskim klubom, ki ima v svojih vitrinah že 13 naslovov državnih prvakov, a v tej sezoni, čeprav je odigral že tri tekme, še ni premagal Zavrča. Bo podobna usoda doletela tudi Olimpijo?

Ne spreglejte