Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
20. 12. 2014,
8.38

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Real Madrid San Lorenzo Marakeš Sergio Ramos Karim Benzema

Sobota, 20. 12. 2014, 8.38

1 leto, 8 mesecev

Vse drugo kot igra mačke z mišjo bi bilo presenečenje

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V velikem finalu klubskega svetovnega prvenstva se bosta pričakovano udarila predstavnika Evrope in Južne Amerike, madridski Real in argentinski San Lorenzo. Favorit je samo eden.

Potem ko je preteklo leto Bayern v finalu igral z organizatorico turnirja, maroško ekipo Rayo Casablanca, bo znova na sporedu vroč evropsko-južnoameriški dvoboj. Če pogledamo v zgodovino klubskih svetovnih prvenstev in še njegovega predhodnika, medcelinski pokal, hitro ugotovimo, da so zmagovalci prihajali samo iz Evrope ali Južne Amerike.

V dozdajšnjih desetih izvedbah klubskega svetovnega prvenstva so štiri zmage romale v Brazilijo, šest pa v Evropo. Edina, ki se je dvakrat veselila tega naslova, je sovražnica današnjega finalista, Reala, Barcelona. Argentina, zanimivo, tega tekmovanja še ni osvojila, je pa bila blizu z ekipama Boca Juniors in Estudiantes v letih 2007 in 2009, a sta ji takrat slavje in dvig krone preprečila evropska velikana AC Milan oziroma Barcelona.

Madridčani suvereni, Argentinci skozi šivankino uho

Oba današnja finalista sta tekmovanje v Maroku začela šele v polfinalu. Zmagovalec evropske lige prvakov se je s 4:0 poigral z mehiškim Cruz Azulom, medtem ko so Argentinci svojo pot v veliki finale našli šele v podaljšku. Če omenimo, da so bili njihovi nasprotniki Novozelandci, povemo vse. Vse kaj drugega kot zmaga Reala, ki lovi že 22. zaporedno zmago v vseh tekmovanjih, bi bilo izjemno presenečenje.

Ramos: Real je božja ekipa

Pri nogometaših iz španske prestolnice ne razmišljajo o ničemer drugem kot o lovoriki, ki jim še manjka, medcelinski pokal pa so osvojili trikrat. Pred tekmo je nekoliko vprašljiv nastop branilca Sergia Ramosa, a po njegovih besedah bo, če bo le mogoče, stal na zelenici v Marakešu. "Če bi z udeležbo v finalu tvegal še hujšo poškodbo, seveda ne bom nastopil, a če mi bodo zdravniki dali zeleno luč, bom na štadion v Marakeš pritekel prvi. To je finale, v katerem še nisem nastopil, zato hočem biti del tega," je dejal strelec zadetka že v polfinalu. "Upam, da v naše vitrine pripeljemo novo lovoriko. Real je božja in svetovna ekipa, za katero ni omejitev. Uživamo življenje pod taktirko Carla Ancelottija, ki je veliko pripomogel, da je ekipa Reala stopila korak naprej. Zanima nas le zmaga," še povedal Ramos.

Njegove besede je dopolnil tudi napadalec Karim Benzema: "Za nami je izjemno uspešno, lovorik polno leto, ki ga bomo skušali končati z novo. Naš zmagoviti niz se mora nadaljevati."

Predsednik San Lorenza: Paziti se moramo grobijana Pepeja

Argentinci, ki so v finalu izraziti avtsajder, se pričakovano ne predajajo vnaprej. Za nekaj negodovanja je s puščico proti branilcu Reala poskrbel predsednik San Lorenza Matias Lammens. "V športu je vse mogoče. Ne zmagujejo vedno favoriti, velikokrat se zgodi tudi presenečenje. Na tega računamo tudi mi. Naši igralci vedo, kako se igra na takih tekmah. Naša naloga ne bo samo obramba, treba bo tudi napadati. Nimamo se česa bati, morda le grobijana Pepeja," je na marsikatero naslovnico s svojo izjavo številnih medijev prišel Lammens.

"Vemo, da je Real ena izmed najboljših ekip na svetu, a naredili bomo vse, da jim kar se da zagrenimo življenje. Dobro bomo mogli stati v obrambi, to vemo, da znamo, v napadu pa bomo morali iskati luknje v obrambi Madridčanov in prežati na vsako napako njihove obrambe. Teh ne bo veliko, zato bo treba kaznovati prav vsako. Sanjamo, da se bo turnir končal z našim slavjem," pa pred finalom, ki se bo po našem času začel ob 20.30, razmišlja Martin Cauteruccio, napadalec ekipe, za katero goreče stiska pesti tudi papež Frančišek.

Ne spreglejte