Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
24. 7. 2018,
15.30

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,92

3

Natisni članek

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič

Torek, 24. 7. 2018, 15.30

6 let, 2 meseca

Maribor pred novim evropskim izpitom

Vroči Mariborčani predčasno odpotovali v še bolj vroč Tbilisi #video

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,92

3

Nogometaši Maribora, ki so na začetku sezone v izjemni formi, saj so zmagali na vseh treh tekmah, zabili osem golov, prejeli pa niti enega, so se nevsakdanje hitro, dva dni pred tekmo, danes dopoldne napotili proti Tbilisiju, kjer jih v četrtek zvečer čaka prvi polčas obračuna drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa proti gruzijskemu klubu Chikhura.

V prejšnjem krogu so dvakrat premagali albanski Partizani (z 1:0 in 2:0), v soboto pa izjemno začeli novo sezono Prve lige Telekom Slovenije in s 5:0 premagali Rudar v Velenju. Zdaj jih v četrtek čaka nov evropski izpit, na katerega so se napotili že danes dopoldne.

Na pot je odšlo 22 nogometašev, tudi branilca Marko Šuler in Aleksander Rajčević, ki sta imela v zadnjem času težave s poškodbami. Doma je ostal Martin Milec, ki se je v soboto poškodoval, kar je za Mariborčane velik udarec, saj gre za reprezentanta, ki je eden od nosilcev igre.

Darko Milanič se ne obremenjuje s prednostmi tekmeca

"Dobro je, da odhajamo dan prej, saj bodo imeli fantje več časa za počitek in prilagoditev za razmere, ki vladajo v Tbilisiju," je pred potjo v Gruzijo povedal Darko Milanič. V Tbilisiju je v teh dneh zelo vroče. Živo srebro se v termometrih vzpenja krepko nad 30 stopinj Celzija, kar bo zagotovo prednost za domačo ekipo, ki ji v prid govori tudi dejstvo, da je v polnem tekmovalnem ritmu.

Chikhura, ki je v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa izločila izraelski Beitar, je v domačem prvenstvu, v katerem je trenutno četrta, odigrala že 18 tekem.

"To bomo odmislili. Tudi mi smo že odigrali tri tekme," se s tem ne obremenjuje trener Maribora, ki si želi, da bi njegova ekipa tudi ta teden, ko jo v nedeljo čaka domača tekma z Muro, nadaljevala z dobrimi izidi z začetka sezone.

"Radi bi nadaljevali v tem ritmu. Želimo biti trdi v skupnem branjenju in še naprej prepoznavati to, da ne moreš vedno samo napadati, ampak se moraš tudi dobro braniti. Fantje sicer odlično delajo tudi spredaj. Pokazali so, da se da," je še povedal Milanič.

Saša Ivković ni mogel prehvaliti Amirja Derviševića

Pred vkrcanjem na letalo je pred novinarje stopil tudi Saša Ivković. "Pričakujemo težko tekmo. Pred nami je obračun z zahtevnim nasprotnikom. Igrali bomo proti ekipi, ki zelo dobro stoji na igrišču, a naš cilj je znan. Gremo odigrat odlično tekmo in po dober rezultat," je povedal branilec, ki je v tej sezoni odigral vseh 270 minut in v Velenju zabil tudi gol.

Amir Dervišević je v odlični formi. Bo to potrdil tudi v četrtek v Tbilisiju? | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Amir Dervišević je v odlični formi. Bo to potrdil tudi v četrtek v Tbilisiju? Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

"Želimo doseči gol in ohraniti mrežo nedotaknjeno. Če bi zabili gol, bi bila to seveda zelo lepa prednost. Potrudili se bomo, da bomo v obrambi spet odigrali dobro in v napadu zabili gol ali dva. To bi bilo odlično," je nadaljeval Srb, ki je v Maribor iz Voždovca prišel januarja letos.

Pri Mariboru na začetku sezone blesti predvsem Amir Dervišević. Branilec, ki je Ivkoviću podal tudi v Velenju. "Res je, igra zelo dobro. Odkar izvaja prekinitve, smo zelo nevarni. Dajemo gole. Upam, da bo tako tudi v Gruziji. Verjamem, da bomo prvi zadeli. Če bo tako, nam bo veliko lažje," je za konec soigralca, ki je v tej sezoni prispeval že tri asistence in zabil tudi gol, pohvalil Ivković.

Igrali bodo 130 kilometrov od tam, kjer domuje Chikhura

Mariborčani bodo do tekme, ki bo v četrtek ob 18. uri po slovenskem času (ob 20. po lokalnem), opravili še dva treninga. Tekmo bodo igrali na štadionu Mikheila Meskhija v Tbilisiju, ki sprejme 27 tisoč gledalcev.

V tem objektu namreč Chikhura, ki igra peto evropsko sezono v zgodovini kluba, nastopa v Evropi. Njen štadion v Sachkeri 130 kilometrov od gruzijske prestolnice sprejme samo dva tisoč gledalcev in za evropske tekme ni primeren.

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na Planet TV in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

NK Rudar, NK Maribor
Sportal Maribor proti Rangersu ali Osijeku
Maribor, Rudar
Sportal Maribor je na eni tekmi zabil pet golov, Olimpija na prvega čaka že štiri ure in pol
NK Rudar, NK Maribor
Sportal Maribor je razgrajal v Velenju
Gregor Sorčan
Sportal Dvoboj Goričanov: kaj je lepše, obramba ali zadetek? #video
Ne spreglejte