Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
14. 3. 2017,
13.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Natisni članek

Antonio Conte Jose Mourinho Chelsea Manchester United pokal FA

Torek, 14. 3. 2017, 13.20

6 let, 6 mesecev

Odmevi po derbiju polfinala pokala FA: Chelsea vs. Manchester United

Vroče tudi po derbiju. Mourinho: Izdajalec je še vedno vaša številka 1. #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68
Chelsea | Foto Reuters

Foto: Reuters

Chelsea je na zadnji četrtfinalni tekmi najstarejšega tekmovanja na svetu z 1:0 premagal Manchester United ter se v polfinalu pridružil Arsenalu, Man Cityju in Tottenhamu.

Modri so upravičili vlogo favorita in izločili zelo oslabljene rdeče vrage (1:0), ki so v London prispeli praktično brez napadalcev. Trener Uniteda Jose Mourinho ni mogel računati na kaznovanega Zlatana Ibrahimovića, poškodovanega kapetana Wayna Rooneyja in obolelega Anthonyja Martiala.

Veliko težav z zdravjem je imel tudi mladi Marcus Rashford, a je na koncu na lastno željo stisnil zobe in zaigral od prve minute.

Sodnik hitro pokazal rdeči karton

Chelsea je začel previdno, po začetnem otipavanju pa si priigral tri lepe priložnosti za zadetek. Gostujoči vratar David de Gea je bil na mestu in ostalo je pri 0:0. V 35. minuti je sledil šok za goste. Glavni sodnik Michael Oliver je Anderju Herreri za drugi prekršek na tekmi pokazal še drugi rumeni karton (oba zaradi prekrška nad Edenom Hazardom), kar se je na koncu izkazalo za odločilni trenutek na tekmi.

Rdeči karton za Herrero (drugi prekršek, drugi rumeni karton):

Je to prekršek za drugi rumeni karton?

  • Da.
    22,22 %
    86 glasov
  • Ne.
    77,78 %
    301 glasov
Oddanih 387 glasov

Domači so v nadaljevanju pričakovano vzeli vajeti v svoje roke in zavladali na terenu, srečanje pa je v 51. minuti odločil spet odlični N'Golo Kante. Pri njegovem strelu je veliko napako naredil tudi dotedanji junak tekme de Gea, ki je skočil v napačno smer in bil prekratek.

Zadetek, ki je odločil o potniku v polfinale:

O čem govoriš, Jose?

Čeprav so dober polčas rdeči vragi igrali z igralcem manj, je ljubitelje nogometa ponovno zmotila anemična predstava najdražjega nogometaša na svetu Paula Pogbaja, ki je v zadnjem času v res slabi formi. Francoskega zvezdnika proti Chelseaju tako rekoč nismo videli na igrišču, a Mourinho je bil po tekmi drugačnega mnenja.

"Moramo biti optimisti. Vsi moji igralci so bili odlični, izstopal pa je Pogba. Bil je daleč najboljši mož na igrišču, bil je pravi velikan," je dejal Portugalec. Mnogi se še zdaj sprašujejo, ali se je šalil ali se mu je malce zmešalo.

Pogba je bil v primerjavi z reprezentančnim kolegom v francoski izbrani vrsti Kantejem videti kot začetnik, svoje pa pove tudi statistika:

Belgijec poskrbel, da ni bilo podaljškov

Kljub igralcu manj bi gostje kmalu izenačili. Lepo priložnost za zadetek je imel mladi Rashford, ki se je po odličnem preigravanju sam znašel pred vratarjem Thibautom Courtoisom, a je Belgijcu strel uspelo ubraniti. Stamford Bridge je za United zaklet, nazadnje se je zmage v gnezdu modrih veselil leta 2012.

Mourinho odgovoril navijačem Chelseaja

Nekdaj ljubljenec navijačev Chelseaja Mourinho je zdaj njihov sovražnik, in to manj kot dve leti po tem, ko je modre popeljal do petega naslova angleških prvakov. Zasuli so ga s številnimi žaljivkami, med drugim so ga klicali tudi Judež (op. p. apostol, ki je izdal Jezusa), portugalski strateg pa jim je že med tekmo pokazal, kaj si misli o tem.

"Dokler ne bodo imeli trenerja, ki jih bo popeljal do štirih naslovov angleškega prvaka, bom jaz njihova številka ena. Izdajalec je vaša številka ena. Lahko me kličejo, kakor želijo, sem profesionalec. Tukaj sem, da branim svoj klub," je po čustveni tekmi povedal trener Uniteda, pri katerem je imel Chelsea do zdaj posebno mesto. Najbrž je ljubezni po teh dogodkih konec.

"Moja naloga ni ocenjevati delo sodnika"

Jose Mourinho spet ni bil zadovoljen s sojenjem, a se je po tekmi vseeno ugriznil v jezik. | Foto: Reuters Jose Mourinho spet ni bil zadovoljen s sojenjem, a se je po tekmi vseeno ugriznil v jezik. Foto: Reuters "Do rdečega kartona Chelsea ni mogel razviti svoje igre. Imeli so priložnost le iz protinapadov. Mislim, da smo imeli tekmo pod nadzorom, nato pa … Vse, kar lahko rečem, je, da sem ponosen na svoje igralce in na naše navijače, ki so spet pokazali, da so najboljši  nas svetu," ni hotel komentirati sporne odločitve sodnika.

"Ne bom analiziral njegovega dela. To je njegova naloga. Na štirih tekmah, na katerih nam je sodil v tej sezoni, nismo imeli sreče. Našim nasprotnikom je dosodil tri enajstmetrovke in zdaj rdeči karton. Tega ne morem spremeniti. Po tekmi nisem govoril z njim, mu stisnil desnice in zaželel sreče," je še pripomnil Portugalec.

Tako je med trenerjema počilo že med tekmo:

Conte: Hazard je bil tarča nogometašev Uniteda

Trener Chelseaja Antonio Conte je po tekmi branil sodnika. "V prvih 20 ali 25 minutah je bilo za Hazarda nemogoče igrati. Videl sem samo udarce, in to le nad njem. Bil je tarča nogometašev Uniteda. Nihče mi ne bo govoril, da ni bilo tako. Taktika, da tepeš nasprotnika, zame ni taktika. To ni nogomet. Sodnik mora tako talentirane igralce zaščiti in to je tudi storil," je Mourinhu odgovoril italijanski strokovnjak.

Chelsea se bo v polfinalu pokala FA na Wembleyju udaril s Tottenhamom, drugi polfinalni par pa sestavljata Arsenal in Manchester City.

Ne spreglejte