Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
27. 11. 2014,
10.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Atletico Madrid Mario Mandžukić Jan Oblak Jan Oblak Diego Simeone Olympiacos Juventus

Četrtek, 27. 11. 2014, 10.42

7 let, 12 mesecev

Vprašljiv za tekmo, nato pa se je vpisal v zgodovino

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Napredovanje v osmino finala lige prvakov si je zagotovilo 11 klubov. Med njimi je tudi Atletico Madrid, kjer Jan Oblak ponovno ni dočakal priložnost. V rdeče-belem dresu je blestel Mario Mandžukić.

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je prejšnji teden po dolgem času branil, a le v državnem dresu. Ko se je vrnil v Madrid, je ostal prikovan na klopi, tako na tekmi španskega prvenstva kot tudi lige prvakov. Edini nastop v tej sezoni je v dresu španskega prvaka vknjižil na gostovanju v Pireju, kjer je Simeonejeva četa izgubila z 1:3, Škofjeločan pa je za nastop prejel skromne ocene.

Atletico lahko v osmini finala premaga vsakogar

V sredo je grški prvak prišel v Madrid, Atletico pa se mu je na štadionu Vicente Calderon maščeval za uvodni evropski poraz. Atletico je z lahkoto strl grški oreh in Olympiacos odpravil s 4:0. Junak srečanja je postal Hrvat Mario Mandžukić ter prvič, odkar je zapustil Bayern in se pridružil španskemu velikanu, dosegel hat-trick. Podvig je vreden še toliko več, ker je bil njegov nastop zaradi zdravstvenih težav pod vprašajem.

"Ko dosežeš tri zadetke, se počutiš odlično, najpomembneje pa je, da smo osvojili tri točke in si zagotovili nastop v osmini finala. Tam lahko premagamo vsakogar, ko gre na izpadanje, pa so vedno možnosti 50:50. Uživamo v naših predstavah in zmagujemo," je dejal napadalec iz Slavonskega Broda, dober Oblakov prijatelj na delu v Madridu.

Oblak med vratnicama proti Juventusu?

Postal je prvi nogometaš, ki je v dresu Atletica na srečanju lige prvakov dosegel tri zadetke, še pred tekmo pa ni bilo jasno, ali bo zaradi bolečin v vratu sploh stopil na igrišče.

"Do začetka nisem vedel, ali bo lahko igral, potem pa je bil odličen, dosegel tri zadetke, kar je zelo pomembno zanj kot napadalca. Veliko igralcev je v dobri formi, zato se ne bo preprosto uvrstiti v začetno enajsterico," je na dolgo in široko klop opozoril trener Atletica Diego Simeone, ki Oblaku ponovno ni ponudil priložnosti.

Morda jo bo v šestem krogu lige prvakov, ko se bo španski prvak, ki si je že zagotovil napredovanje, pomeril z Juventusom, starim znancem iz prejšnje sezone, ko ga je z Benfico izločil v polfinalu lige Europa. Stara dama za napredovanje potrebuje vsaj točko, zato bo še zelo zanimivo.

Ne spreglejte