Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
9. 12. 2015,
13.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Matej Palčič Amar Rahmanović

Sreda, 9. 12. 2015, 13.17

7 let, 12 mesecev

Vijolice so se okrepile z dvema kanarčkoma (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
NK Maribor je sklenil dogovor z Matejem Palčičem in Amarjem Rahmanovićem. "Vzeli smo najboljša igralca, kar ju je imel Koper," ni skrival sreče pomočnik športnega direktorja Miran Pavlin.

Branilci državnega naslova, ki pred zadnjim krogom jesenskega dela na prvoligaški lestvici zasedajo drugo mesto, so predstavili zimska novinca. Četi Krunoslava Jurčića, ki je v zadnjih tednih večkrat poudaril, da želi v zimskem prestopnem roku okrepiti moštvo, sta se pridružila nekdanja soigralca pri Kopru. V Ljudski vrt sta se preselila Matej Palčič in Amar Rahmanović.

S 13-kratnim slovenskim prvakom sta sklenila triinpolletno pogodbo. "Maribor je velika odskočna deska za oba. Če bo Matej nadaljeval tako, kot je v Kopru, bo lahko dolgoročno zanimiv tudi za našo A-reprezentanco, Amar pa že zdaj nosi dres mlade izbrane vrste BiH," je poudaril Miran Pavlin, ki je v sredo v Ljudskem vrtu predstavil prvi zimski okrepitvi. Uradno se bosta vijolicam pridružili v januarskem prestopnem roku.

Rahmanović: Razveselil sem se klica Zlatka Zahovića

Prvi je desni bočni branilec in nekdanji mladi reprezentant. "V Mariboru se počutim fenomenalno. Zelo sem vesel, da lahko pomagam Mariboru pri uresničitvi cilja, osvojitvi državnega naslova. Ljudje so naju lepo sprejeli, tako da se veselim spomladanskega dela," je dejal Palčič, ki je pred kratkim odpravil poškodbo, tako da je popolnoma pripravljen za nove izzive.

Na položaju desnega bočnega branilca so Mariborčani čutili praznino. Med odsotnostjo Petra Stojanovića sta luknje na njegovem igralnem položaju krpala zvezna igralca Aleš Mertelj in Damjan Bohar, zdaj bo v igri tudi 22-letni Primorec, ki je pred kratkim prekinil sodelovanje s koprskim klubom. "Naredili smo logičen izbor, saj je Stojanović tržno zelo zanimiv igralec in ga bomo stežka dolgo obdržali v klubu," je Pavlin namignil, da bi se lahko v bližnji prihodnosti od vijoličastega dresa poslovil obetavni desni bočni branilec, ki je že nastopil v dresu članske izbrane vrste.

Po odhodu koprskega predsednika Anteja Guberca se je skupaj s šestimi somišljeniki odločil, da bo nogometno kariero nadaljeval v drugem okolju. Odločil se je za Maribor, ki mu za igralca brez pogodbenih obveznosti ne bo treba plačati odškodnine, tako da je obetavnega branilca, ki je v Prvi ligi Telekom Slovenije zbral skoraj sto nastopov (95), pridobil zastonj.

Podobno velja za visokega zveznega igralca iz Bosne in Hercegovine, ki je pred prihodom v Maribor poleg Kopra nabiral izkušnje v BiH (Sloboda Tuzla in Olimpic Sarajevo), Srbiji (Novi Pazar) in na Hrvaškem (Istra Pula 1961). Aktualni mladi reprezentant BiH je v tej sezoni blestel zlasti na evropskih srečanjih, z dvema zadetkoma pa je pomagal Kopru do odmevne domače zmage nad splitskim Hajdukom (3:2).

"Razveselil sem se klica Zlatka Zahovića. V Mariboru sva bila fantastično sprejeta. Želiva dobro trenirati in pomagati Mariboru. Zavedam se, da v Mariboru vlada velika konkurenca. Maribor je velik klub, a to je zdrava konkurenca, ki lahko le pomaga," je poudaril Rahmanović, ki ga zaradi kvote tujcev (možnost nastopa na srečanju imajo le trije, op. p.) čaka velik boj za uvrstitev v moštvo.

"Sta ena največjih talentov, kar jih premore slovenska prva liga. Vse bomo naredili, da se bosta pri nas dobro počutila in igrala dober nogomet. Ob taki priložnosti bi bili nori, če ne bi vzeli tako kakovostnih igralcev. Vzeli smo najboljša igralca, kar ju je imel Koper," je priznal Pavlin. Poudaril je, da sta oba polivalentna igralca, tako da lahko igrata na različnih položajih. Maribor išče ravno takšne okrepitve.

Palčič bo na hrbtni strani vijoličastega dresa nosil številko 29, Rahmanović pa 11. Maribor za vodilno Olimpijo, ki bo spomladi zaigrala brez prvega strelca tekmovanja Andraža Šporarja, zaostaja šest točk.

Mariborčani bodo jesenski del sklenili v nedeljo. Gostovali bodo ravno pri Kopru, kjer sta si do nedavnega nabirali izkušnje novopečena člana vijolic.

Ne spreglejte