Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 6. 2013,
6.32

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Slaviša Stojanović Crvena zvezda

Sreda, 26. 6. 2013, 6.32

8 let, 1 mesec

VIDEO: Stojanović že v Čatežu: Crvena zvezda je velika ekipa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slaviša Stojanović je v ponedeljek uradno postal novi trener Crvene zvezde, dan kasneje pa prispel na priprave v Čatež in strnil prve vtise. ''Komaj čakam, da začnem z delom, '' je sporočil javnosti.

Še pred nekaj tedni je vodil slovenske estradnike na nogometnem turnirju v Moskvi in čakal na resnega delodajalca, nato pa so se nepredvidljive trenerske karte obrnile v smer srbske prestolnice, kjer ga je upravni odbor Crvene zvezde v ponedeljek potrdil za novega stratega. ''Zelo sem vznemirjen, saj se zavedam veličine kluba, s katerim imam opravka ter izziva, ki sem ga sprejel. Crvena zvezda je velika ekipa in komaj čakam, da začnem z delom. Raje imam delo kot pa besede,'' je po poznem torkovem prihodu v Čatež (okrog 21.30) poudaril Slaviša Stojanović, ki ga čaka prva trenerska izkušnja v tujem klubu. V tujini je že deloval, a le kot pomočnik selektorja Združenih arabskih emiratov Srečka Katanca, zdaj pa se bo preizkusil v vlogi samostojnega trenerja nekdanjega evropskega in svetovnega klubskega prvaka, ki ima na področju nekdanje Jugoslavije ogromno simpatizerjev. Čeprav je v zadnjih letih le še bleda senca nekdanjega velikana, saj je zapadel v brezno vrtoglavih dolgov in je na lestvici primoran gledati v hrbet največjemu tekmecu Partizanu, ga iz klubskega povprečja dvigujejo bogata zgodovina, štadion Marakana ter zvesti navijači.

Bivši selektor Slovenije bo moral hitro zavihal rokave, saj je naletel na nogometaše, ki jih mora še natančneje spoznati. ''Dejstvo je, da smo v časovnem zaostanku. Sledi zelo naporno obdobje, naša naloga pa je, da se dobro pripravimo na začetek kvalifikacij za ligo Europa,'' napoveduje 43-letni Ljubljančan, ki se bo v evropskem krstu s Crveno zvezdo pomeril z zmagovalcem ''severnjaškega'' obračuna med predstavnikoma Islandije in Ferskih otokov. Nekdanji slovenski selektor, ki je z Domžalami osvojil dva naslova prvaka, opozarja, da se tekmeca ne sme podcenjevati, saj za razliko od rdeče-belih že več mesecev ohranja visok tekmovalni ritem z igranjem v državnem prvenstvu.

Stojanović bo v sredo dopoldan v Krškem prvič vodil trening rdeče-belih, še isti dan pa bo spremljal izbrance na pripravljalnem dvoboju. Crvena zvezda bo ob 18. uri gostovala pri novopečenem prvoligašu Krki v Novem mestu, še večji praznik, pri katerem bodo zagotovo prisotna tudi čustva, pa se bo pripetil v soboto, ko bo beograjski velikan gostoval pri Domžalah. Sezona se bo za rdeče-bele uradno začela 18. julija.

Ne spreglejte