Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 6. 2013,
19.33

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Crvena zvezda Domžale Slaviša Stojanović

Nedelja, 30. 6. 2013, 19.33

8 let, 4 mesece

VIDEO: Stojanović: Pri Crveni Zvezdi šteje le borba za vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Bili bodo zelo resen kandidat za vrh v slovenski ligi," o Domžalah pove Slaviša Stojanović, ki je svoj nekdanji klub s Crveno Zvezdo premagal z 2:1. V Srbiji ga čaka težka borba za naslov.

Nekdanji selektor slovenske reprezentance Slaviša Stojanović se je vrnil v Domžale, kjer si je pred leti ustvaril trenersko ime. Na pripravljalni tekmi je gostoval kot novi trener Crvene Zvezde. Devetnajstkratni prvaki nekdanje Jugoslavije in šestkratni prvaki Srbije so zmagali z 2:0 (zadela sta Stefan Mihajlović in Filip Kasalica). Domžalčane pred četrtkovo evropsko tekmo čaka še veliko dela, saj si z izjemo super strela Josha Parkerja v prvi minuti niso priigrali res nevarne priložnosti za zadetek.

Na novinarski tekmi po srečanju je Stojanović sedmi sili prvič odgovarjal kot trener Zvezde. Vodi jo šele štiri dni, pa je napredek že viden, so ocenili srbski novinarski kolegi. "To je šele prvi kamenček v mozaiku. Pot je še dolga," je odgovoril 43-letni Ljubljančan. Pravi, da si je komaj dobro zapomnil imena vseh nogometašev, njihove karakteristike in pozicije na igrišču. "Veliko je dela, a malo časa do prve tekme." Ne ve še, kako bo Zvezda zgledala pod njegovo taktirko. "Če bi vedel, bi bil mirnejši." Želja je, da bi bili učinkoviti, da bi zmagovali in se vrnili na vrh Srbije. Upa, da bodo imeli uprava in navijači potrpljenje.

Povratek v Domžale je bil nekoliko čustven, je priznal. "Seveda, da ti pridejo na plan kakšne dobre tekme, pa tudi kakšne slabše. Od Stuttgarta do Hapoela, torej od nekih super dobrih stvari, do stvari, ki niso bile ravno prijetne." Danes so Domžale povsem druga ekipa od tiste njegove šampionske iz sezon 2007 in 2008. Čeprav nogometaši v rumenem v soboto zvečer niso prepričali, Stojanović verjame v svoj nekdanji klub. "Bili bodo zelo resen kandidat za vrh v slovenski ligi. Vsaj tako se mi zdi. Tudi lani so bili, ne vidim razloga, da ne bi šli v tej sezoni še korak dlje."

Ne spreglejte