Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Rudar NK Domžale NK Celje NK Mura NK Aluminij NK Triglav NK Gorica

Sreda, 1. 8. 2012, 12.11

8 let

VIDEO: Olimpija znižala zaostanek za Mariborom, remi na treh tekmah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Olimpija je v 29. krogu v Ljubljani premagala Rudar in po zmagi Luke Koper na derbiju kroga proti Mariboru znižala zaostanek na osem točk. Tri nedeljske tekme so se končale z remiji.

Ljubljančani so v Stožicah premagali Rudar. Že v drugi minuti je nekdanji kapetan Olimpije, Dalibor Radujko, z volejem iz razdalje zatresel prečnik. To pa je bila edina resnejša priložnost v prvem polčasu. Tudi v drugem polčasu so Velenjčani preko Mateja Podlogarja po strelu z glavo zatresli okvir vrat. Nato pa je v 81. minuti Olimpija le izkoristila neučinkovitost Rudarja. Po podaji nekdanjega vezista Velenjčanov, Damjana Trifkoviča, je mrežo z bližine zatresel Nikola Nikezić.

Koper je kot drugi zapored premagal Maribor in prišel do tretje zmage v nizu. Na Bonifiki se je prva priložnost na tekmi je ponudila po pol ure igre, ko je Goran Cvijanović s prostega strela za malo streljal mimo vrat. Pred koncem prvega polčasa pa dva zadetka. Maribor je povedel. Matija Smrekar je lepo podal, Marcos Tavares pa realiziral akcijo. Le štirimi minute kasneje pa je Koper izenačil. Z boka je podal Daniel Bradaschia, žogo je na vrhu kazenskega prostora odložil razigrani Jean-Philippe Mendy, Goran Galešić pa s plasiranim strelom zadel. Kaj lahko bi Koprčani na premor šli s prednostjo, a je Jasmin Handanović po prodoru zaustavil strel Domna Črnigoja. Koprčanom je v 54. minuti uspelo povesti. Prosti strel je izvajal Leo Štulac, v skoku pa je bil najvišji Miroslav Čovilo. Maribor je do konca tekme skušal izenačiti, vendar so se gostitelji ubranili.

Trije nedeljski dvoboji 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Celju, Kidričevem in v Murski Soboti so se končali brez zmagovalca.

Ne spreglejte