Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
29. 7. 2013,
19.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Željko Filipović Aleksander Rajčević Ante Čačić

Ponedeljek, 29. 7. 2013, 19.53

8 let

VIDEO: Mariborčani brez trenerja odpotovali po zmago na Ciper

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Maribora so polni optimizma že pripotovali na Ciper, kjer jih v sredo čaka prva tekma tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti tamkajšnjemu Apoelu.

Z odlično popotnico so slovenski prvaki odpotovali v Nikozijo, kjer bodo poskušali čim bolje opraviti prvi del naloge. Ta jih lahko še približa novemu velikemu evropskemu uspehu, vsaj 12 evropskim tekmam, oziroma jim omogoči, da še naprej upajo na sanjski razplet – preboj v ligo prvakov. Proti tamkajšnjemu Apoelu, ki je favorit, a zagotovo ni tako dober, kot je bil pred dobrima dvema letoma, ko se je prebil celo do četrtfinala lige prvakov, prav tako pa še ni v pravi tekmovalni formi – Ciprčani s prvenstvom začnejo šele čez mesec dni – , bodo poskušali iztržiti pozitiven izid. Vsaka zmaga bi to seveda bila, remi prav tako, tudi poraz ob danem zadetku ne bi bil katastrofa. Zagotovo pa Ante Čačić, ki se bo ekipi zaradi smrti v družini na Cipru priključil šele v torek, želi ostati neporažen in ima vso pravico, da je tako. Kako je tudi ne bi imel, ko pa je zmagal v superpokalu, z odliko opravil s prvo evropsko nalogo in prvenstvo začel s tremi zmagami. Sploh zadnja – v soboto proti Kopru – je bila zelo visoka. Kar s 6:1 so Mariborčani odpravili Primorce, in to kljub temu, da so zaigrali z rezervno ekipo, če sploh lahko tako zapišemo. Šest tekem na klopi slovenskega prvaka ima izkušeni Hrvat, poraza še ne pozna. Bo na Cipru niz podaljšal do številke sedem?

O Ciprčanih šele zdaj

''Do zdaj še nismo preveč razmišljali o Apoelu, saj smo imeli druge prav tako pomembne tekme. Zdaj je seveda povsem drugače. Imamo dovolj časa, da proučimo njihovo igro in se dobro pripravimo na sredino tekmo. Zdi se mi, da nas Ciprčani malce podcenjujejo, kar je seveda voda na naš mlin. Upam, da se bodo tudi na igrišču tako vedli in bomo to znali izkoristiti. Če nas bodo, bomo imeli veliko lažje delo. Verjamem, da jim bomo vcepili svoj način igre in bomo domov prišli z ugodnim izidom,'' pred tekmo pravi izkušeni branilec vijoličastih Aleksander Rajčević, ki je povsem okreval po lanski hudi poškodbi, v sredo pa bo prav gotovo v začetni enajsterici Maribora.

Tudi vezist Željko Filipović ‒ pod vodstvom novega trenerja vsaj za zdaj igra veliko več, kot je igral v času njegovega predhodnika – razmišlja podobno. ''Naša prednost je, da smo mlajši in fizično bolje pripravljeni od nasprotnika, kar bomo poskušali izkoristiti. Zdržati bomo morali predvsem uvodni pritisk Ciprčanov, ti bodo na krilih navijačev poskušali pritisniti na nas in čim prej zabiti gol. Ubraniti se moramo, nato pa začeti svojo igro. Če bo tako, se ne bojim za rezultat,'' pravi 24-letni Ljubljančan, ki je bil v začetni enajsterici na obeh letošnjih evropskih tekmah Maribora in je odigral vseh 180 minut. ''Na Cipru moramo odigrati moško. Priti moramo do dobrega rezultata in potem pred domačimi navijači narediti vse, da napredujemo. Nasprotnika še ne poznamo. Trener prihaja v torek, ko nas bo temeljito pripravil na to, kar nas čaka. Ustrezal bi nam remi z golom v nasprotnikovi mreži, saj je znano, da pred domačimi navijači izgubljamo le redko. Gremo po zmago, tako kot gremo na vsaki tekmi,'' je za konec še povedal nogometaš, ki je vstopil že v četrto sezono v dresu slovenskega kluba z največ odličji.

Ne spreglejte