Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 9. 2013,
21.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ante Čačić Ivan Firer

Sreda, 25. 9. 2013, 21.44

8 let

Video: Maribor še tretjič zapored razočaral, bo Čačić obdržal službo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Maribora in velenjskega Rudarja so se v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

Državni prvaki iz Ljudskega vrta so še enkrat razočarali. Tokrat so pred domačim občinstvom proti Rudarju osvojili zgolj točko. Da je vrag vzel šalo po porazu v Zavrču, je pokazala odločitev trenerja Maribora Anteja Čačića, ko je v igro poslal najboljšo enajsterico. A niti ta ni dosegla polnega izkupička, pa čeprav so domači predvsem v drugem polčasu prevladovali. Kljub zgolj točki Mariborčani ostajajo na vrhu lestvice, Rudar pa je peti.

Toda Mariborčani v prvem polčasu niso zmogli prevzeti pobude. V 16. minuti so imeli prvo resnejšo priložnost. Jean-Philippe Mendy se je v kazenskem prostoru odločil za strel, žoga je šla proti desnemu kotu, vratar Matjaž Rozman jo je odbil v kot. V 22. minuti je sledil šok za vijoličaste. Ivan Firer je imel približno 20 metrov pred golom dovolj prostora, da se je odločil za strel. Meril je po sredini vrat in presenetil Jasmina Handanovića. Mariborčani so šele v 32. minuti resneje zagrozili. Marcos Tavares je meril z z roba kazenskega prostora, žoga pa je zletela mimo desne vratnice.

Čačić je v drugem polčasu na igrišče poslal še tretjega napadalca. Z Nusmirjem Fajićem je vršil pritisk na gostujoča vrata. Ta sprememba se je hitro obrestovala. Goran Cvijanović je poslal predložek z desne strani, tam je bil najspretnejši Mendy, ki je žogo poslal v desni kot in se s šestim prvenstvenim golom izenačil na vrhu z Velenjčanom Matejem Eterovićem.

Gostitelji so napadali, a so tudi Velenjčani imeli svoje priložnosti. Najlepšo je imel v 65. minuti Leon Črnčič. Z roba kazenskega prostora je močno streljal, žoga je zadela stičišče vratnice in prečke, se odbila do Eterovića, ki pa je bil v nedovoljenem položaju. Mariborčanom se je mudilo, vendar so bili pri akcijah nenatančni. Še najlepša priložnost se je ponudila Tavaresu v 69. minuti.

Mendy je podal z leve strani, Tavares je spretno ustavil žogo, našel položaj za udarec, žoga pa je zadela Davida Kašnika in se odbila v kot. Igra je večinoma potekala na polovici gostov. V 85. minuti je Aleš Mertelj po podaji Fajića stekel v kazenski prostor in streljal, vendar je Rozman žogo poslal v kot. Zadnjo priložnost je v tretji minuti sodnikovega podaljška zapravili Goran Cvijanović. Z leve strani je streljal visoko čez gol, gostje pa so se veselili točke.

Mariborčani bodo v 12. krogu v soboto gostovali v Kopru, Rudar pa bo gostil Celje.

Ne spreglejte