Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
23. 9. 2013,
9.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Celje NK Domžale Luka Elsner

Ponedeljek, 23. 9. 2013, 9.38

8 let

Video: Celjani jezni na sodnika, Rus raje noče govoriti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Domžal so v desetem krogu končno dočakali prvo domačo zmago v tej sezoni. Celjane so odpravili s 4:0, gostje pa so bili ogorčeni nad izključitvijo Matica Žitka, ki jim je pristrigla krila.

Domžalčani so se domačega paketa točk razveselili po prepričljivi zmagi, Luka Elsner pa je v vlogi prvega trenerja dočakal prvo zmago pred domačim občinstvom. "Morda je bila zmaga na papirju prepričljiva, a moramo ostati skromni. Z igralcem več smo izkoristili svoje priložnosti. To je pozitivno za nas, saj smo včasih iz zelo resnih priložnosti grešili," je dejal mladi strateg dvakratnih državnih prvakov ter pohvalil dvakratnega strelca Josha Parkerja ter Slobodana Vuka. Oba sta s tremi zadetki v tej sezoni najboljša klubska strelca.

Prav Vuk je bil udeležen v akciji iz 16. minute, po kateri je bil pri gostih izključen Matic Žitko, odločitev sodnika pa je močno razjezila celjski tabor. "O sodnikih ne bom več govoril, a že šesto tekmo zapored igramo od začetka v primanjkljaju. Bodisi zaradi 11-metrovke bodisi zaradi izključitve," je razočarano poudaril trener Celjanov Miloš Rus, a tudi poudaril, da igra njegovih izbrancev ni bila na primerni ravni.

Celjski klub je podal kritiko na odločitev glavnega sodnika Slavka Vinčiča, ki je Žitku pokazal rdeči karton. Vuk naj bi se namreč znašel v očitnem prepovedanem položaju, a se zastavica stranskega sodnika Borisa Ploja ni dvignila. Ko je Vuk stekel proti celjskim vratom, ga je Žitko za trenutek povlekel za dres, sodnik je pustil, da se igra nadaljuje, po tem, ko je napadalec Domžal zapravil priložnost, pa je sodnik branilcu Celja pokazal predčasno pot v slačilnico. Po mnenju Celja pa to ni bila edina napaka v škodo gostov, ki si jo je na sobotnem srečanju v Športnem parku privoščil delivec pravice.

Celjani že dalj časa niso zadovoljni s sodniškimi odločitvami. Tadej Vidmajer je za rdeči karton, ki ga je dobil na tekmi v Novi Gorici, prejel kazen nenastopanja na treh tekmah. "Poraz boli, a v sredo nas doma čaka Zavrč. Moramo stopiti skupaj in odigrati dvoboj tako kot v pokalu," je našel nov izziv kapetan Celja Sebastjan Gobec. Celjani so prejšnji teden v osmini finala pokala Slovenije nadigrali Zavrč, ki je v nedeljo v derbiju Prve lige Telekom Slovenije spravil na kolena Mariborčane. Zdaj se bodo z največjim presenečenjem prvenstvene sezone pomerili še enkrat. Že v sredo.

Ne spreglejte