Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
12. 8. 2013,
9.49

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Celje NK Olimpija NK Olimpija Sebastjan Gobec Andrej Razdrh

Ponedeljek, 12. 8. 2013, 9.49

3 leta, 2 meseca

Video: Celjani jezni na Čeferina, a o tem nočejo govoriti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Olimpija se pobira. Po bolečem evropskem izpadu si je z dvema zmagama v 1. SNL povrnila sproščenost, ki je pri Celjanih po porazu ni bilo čutiti. Nezadovoljni so tako z rezultatom kot sojenjem.

Ljubljančani so v Celju osvojili vse točke. Čeprav so imeli v žepu prepričljivo vodstvo treh zadetkov, so na koncu za zmago trepetali do zadnje sekunde, saj so se Celjani skoraj vrnili v igro. V zadnjem delu srečanja so dosegli dva zadetka, ki pa sta bila le premalo za kaj več kot "časten" poraz z 2 : 3. Celjsko občinstvo je med dvobojem večkrat z žvižgi "nagradilo" glavnega sodnika srečanja Darka Čeferina, ki je v prvem delu dosodil 11-metrovko v korist gostov, ob prekrških podobnega kova v kazenskem prostoru Olimpije pa pokazal, naj se igra nadaljuje.

Celjani so mu zamerili tudi pomanjkanje strogosti pri dodelitvi kartonov ob nekaterih bolj ostrih prekrških nogometašev Olimpije. Ob enem izmed njih jih je skupil tudi kapetan Sebastjan Gobec, ki je moral predčasno zapustiti igro. Že sredi prvega polčasa. "V torek me čaka pregled z ultrazvokom. Upam, da ni nič natrganega in da bom lahko odigral naslednji dvoboj z Mariborom. Potrebujemo nekaj pozitivnega, a ni še razloga za kakšno paniko. Sojenja pa ne bom komentiral. Se vse vidi na posnetkih," je dejal rekorder po prvoligaških nastopih na slovenskih zelenicah, ki ni želel konkretneje spregovori o kritikah, naperjenih proti sodniku, saj se zaveda, da bi se lahko takšne izjave kaznovale. Podobno je po porazu z Olimpijo storil tudi trener Miloš Rus in se zavil v diplomatski molk: "V vsakem primeru ne morem biti nezadovoljen z rezultatom. Igra ni najbolj stekla. Tudi zaradi nekaterih odločitev, ki so porušile fizionomijo moštva. O sojenju pa ne bom govoril. Več ko govoriš, več negativnosti to prinaša," je pojasnil strateg celjskega kluba, ki v tej sezoni še čaka na prvo zmago.

Ljubljančani so se z zmago na Areni Petrol vrnili v zgornjo polovico razpredelnice Prve lige Telekom Slovenije. S tekmo manj od večine tekmecev zasedajo peto mesto. "Najbolj pomambna je bila zmaga, si pa teh stvari, ko smo vodili že s 3 :0 in bi lahko takrat dosegli še kakšen zadetek, ne smemo privoščiti. Letos so nas na nekaj tekmah že kaznovale z odvzemom točk. Tekma je bila težka, a smo si jo težko naredili sami," je priznal Andrej Razdrh ter za izvedbo pohvalil mladega Kenana Bajrića in Andraža Šporarja.

Celjani bodo v prihodnjem krogu gostovali v Ljudskem vrtu, Olimpijo čaka domači dvoboj z zadnjeuvrščenim Triglavom.

Ne spreglejte