Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 7. 2013,
18.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ante Čačić NK Maribor NK Maribor Birkirkara liga prvakov liga prvakov

Ponedeljek, 15. 7. 2013, 18.00

8 let

Video: Čačić odločno in optimistično: Maribor je favorit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mariborska odprava se je v ponedeljek dopoldne odpravila na prizorišče uvodne tekme kvalifikacij za ligo prvakov. Trener Ante Čačić česa drugega kot zmage proti Birkirkari ne pričakuje.

Po dveh zmagah na začetku sezone, proti Olimpiji v superpokalu (prepričljivi) in Zavrču v prvenstvu (manj preprečljivi), Maribor čaka malteški prvak. Z Birkirkaro so se Štajerci srečali že leta 2007 v pokalu Intertoto. Favorit je znan, ne nazadnje pa Mariborčani želijo vsaj ponoviti zadnji dve sezoni, ko so igrali v skupinskem delu lige Europa. Velika in malce bolj skrivna želja pa je seveda liga prvakov, kjer so bili že leta 1999.

Mariborčani želeli urediti prenos

"Tekmeci so precej spremenili ekipo v primerjavi s prejšnjo sezono, zbrali smo dovolj informacij. Maribor je v tem dvoboju favorit, sprejemamo to vlogo in drugače ne moremo razmišljati. Vedli se bomo, kot da o napredovanju odloča ena tekma. Z optimizmom pričakujem evropsko premiero. Gostitelji bodo morali biti na domačem igrišču aktivnejši v želji po dobrem izhodišču, mi pa se znamo kakovostno odzvati. Verjamem, da bomo potrdili svoje zmožnosti in izkušnje igranja v evropskih pokalih," je pred tekmo dejal strateg Maribora Ante Čačić.

Tekme na štadionu Ta Qali, ki sprejme 17.797 gledalcev, navijači Maribora in drugi ne bodo mogli spremljati v prenosu, težavo so poskušali urediti celo pri Mariboru s klubsko kamero, vendar predstavniki domačega kluba in lastniki pravic niso dovolili prenosa na spletni strani slovenskih prvakov.

Sodili bodo Romuni

Obračun bo sodil Radu Marian Petrescu, pomagala pa mu bosta romunska rojaka Cristian Constantin Nica in Vladimir Urzica. V vlogi četrtega sodnika je predviden Dragos Istrate. Delegat Luca Zorzi prihaja iz Švice.

Tekma se bo začela ob 19.30, povratna pa bo prihodnjo sredo ob 20. uri v Ljudskem vrtu.

Ne spreglejte