Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 5. 2013,
19.57

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Olimpija Stožice

Sobota, 18. 5. 2013, 19.57

8 let, 5 mesecev

VIDEO: Aluminij s porazom v Stožicah na zadnje mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij.

Ljubljanski nogometaši so si z zmago nad Aluminijem dokončno zagotovili drugo mesto. Olimpija je bila predvsem v drugem polčasu boljša od tekmecev iz Kidričevega in zasluženo slavila. Aluminij pa po drugi strani Ljubljano zapušča slabe volje. Vzrokov za to je več, od nemoči na igrišču do rdečega kartona Tomaža Murka in poraza. Še bolj pomembno pa je to, da je po dolgem času na zadnjem mestu zamenjal Muro. Aluminij bo v prihodnjem krogu gostil Celje, v zadnjem pa gostoval v Mariboru. Muro, ki ima točko prednosti, pa čakata še obračuna s Triglavom v gosteh in z Domžalami doma.

Prvo priložnost v Stožicah so imeli gosti v tretji minuti, z leve strani je sprožil Robert Kurež, a nenatančno. Ljubljančani so nase opozorili tri minute pozneje, ko je z 20 metrov s polvolejem poskusil Filip Valenčič, vendar je žogo poslal čez gol. Nenatančni so bili tudi poskusi Nika Omladiča v 11., Marka Drevenška v 15., Valenčiča v 29., ki je le za nekaj centimetrov meril previsoko, in Erika Salkića v 30. minuti. Igra sicer v tem delu igre ni navdušila, kar precej je bilo napak pri oddajanju žoge. Ob koncu polčasa so imeli še dve polpriložnosti gosti, a se izid ni spremenil.

Zato pa se je v 54. minuti. Damjan Trifković je s prostega strela podal v kazenski prostor, najvišji v skoku je bil Nemanja Mitrović in premagal Tomaža Murka. To je bil prvi gol Mitrovića v zeleno-belem dresu. Domači nogometaši so bili še naprej nevarnejši, v 76. minuti pa so po Drevenškovem igranju z roko v kazenskem prostoru prišli do enajstmetrovke. Te pa ni unovčil Boban Jović, Murko je žogo odbil v vratnico in rešil svojo ekipo pred višjim zaostankom.

Kmalu po tej zapravljeni najstrožji kazni sta poskusila še Andraž Šporar, ta je nevarno meril še v 74. minuti, ko se je izkazal Murko, ter v 89. minuti, ko je zadel vratnico, in Omladič, a ne dovolj dobro. So pa bile zadnje minute tekme malce bolj živahne, domači so pritiskali proti vratom Aluminija. V 84. minuti je Trifković iz kota zadel prečko, žoga se je odbila v igrišče, do nje je prišel Jović, a meril točno v Aluminijevega vratarja. Ta pa ni končal tekme, saj je v 90. minuti dobil neposredni rdeč karton zaradi ugovarjanja. Tik pred koncem tekme so domači oplemenitili zmago še z golom Anžeta Zorca, ki je zadel po Jovićevi podaji v kazenski prostor.

Ne spreglejte