Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 3. 2013,
22.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Slobodan Vuk Nejc Vidmar

Sobota, 16. 3. 2013, 22.02

8 let

Vesoljskih prvih 20 minut za šok Maribora v Ljudskem vrtu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Maribora so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:3 (0:3).

Domžalski nogometaši so sredi Maribora pripravili presenečenje in na kolena spravili branilce naslova in zanesljivo vodilno ekipo prvenstva. Do zmage so prišli po zaslugi izjemnih uvodnih 20 minut, ko so kaznovali vsako napako domače obrambe in povedli s 3:0. Maribor je nato ves čas pritiskal, a mu več kot zadetka ni uspelo doseči. To pomeni, da ima Maribor po tretjem porazu v sezoni na prvem mestu spet "le" devet točk prednosti pred Olimpijo, tretjeuvrščene Domžale, ki imajo tekmo manj, pa so se z 12. zmago Ljubljančanom približale na sedem točk.

Tekmo so domači dobro odprli in po vsega 17 sekundah nevarno zagrozili, ko je v kazenskem prostoru do strela prišel Agim Ibraimi, a je Nejc Vidmar njegov strel ukrotil. Nato pa so sledile minute gostov. Ti so povedli v tretji minuti. Po kotu Žige Kousa je na drugi vratnici do strela z glavo prišel Slobodan Vuk, Marko Pridigar se je žoge sicer dotaknil, a je ta le končala za njegovim hrbtom. V 12. minuti je moral domači vratar posredovati še po strelu Jureta Balkovca. Že v 14. minuti so gosti vodili z 2:0. Dragan Čadikovski je lepo podal za hrbet domače obrambe, kjer se je lepo odkril Vuk in nato s strelom po tleh povišal prednost Domžal.

V 20. minuti so Domžale povedle že s 3:0. Po kotu so domači branilci žogo odbili na rob kazenskega prostora, kjer je "iz prve" sprožil Balkovec in zadel desni spodnji kot mariborskih vrat. Domači trener je zato že v 27. minuti posegel po prvi menjavi, Željka Filipovića je zamenjal Matija Smrekar. Domžale so tudi zatem dobro opravljale obrambne naloge, kljub temu pa se je v 35. minuti moral izkazati Vidmar po strelu Nusmirja Fajića. V 45. minuti je zagrozil še Smrekar, ko je sam stekel proti domžalskim vratom, a na koncu malce z leve z dobrih desetih metrov žogo poslal čez gol.

V drugem polčasu so prvi znova zagrozili domači, natančneje Nejc Mevlja, ko je po kotu prišel do strela z glavo, a za malo zgrešil cilj. V teh trenutkih so gostitelji prevladovali, prihajali do strelov, a so bili ti preslabi za zadetek, tudi Fajićev poskus v 55. minuti, ko je imel mariborski napadalec precej prostora v kazenskem prostoru, a žogo poslal mimo vrat. Izbranci Darka Milaniča so se trudili zabiti gol, vendar pri zaključnih strelih niso bili dovolj zbrani.

V 75. minuti pa so se domači le razveselili zadetka. Po podaji Aleša Mejača z desne strani je iz bližine zadel Fajić in napovedal malce bolj zanimivo končnico tekme. Nekaj priložnosti (ena tudi domžalska Slobodana Vuka) so te napovedi še malce podkrepile. Posebej lepo je v 84. minuti zapravil Robert Berić, po njegovem strelu z desetih metrov se je znova izkazal Vidmar, v 90. pa je žoga po strelu Gorana Cvijanovića z glavo oplazila prečko.

Ne spreglejte