Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
27. 4. 2017,
11.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

2

Natisni članek

naj gol Prva liga Telekom Slovenije Rok Baskera Aris Zarifović NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 27. 4. 2017, 11.55

6 let, 6 mesecev

Pred derbijem – tabor Olimpije

Verjame, da bo do konca sezone pri Olimpiji še zelo veselo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

2

Aris Zarifović NK Olimpija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V soboto bo v Stožicah spet praznično, saj prihaja na obisk večni tekmec Maribor. Štajerci bi si v primeru zmage tudi teoretično pet krogov pred koncem Prve Lige Telekom Slovenije že zagotovili 14. državni naslov.

Olimpija je v devetem poskusu v spomladanskem delu prišla do prve mage. V Krškem so po hudem boju premagali domače nogometaše in na lestvici spet skočili na drugo mesto, ki ga do konca nočejo več izpustiti.

''Kaj je bilo v pokalu, nas ne zanima več. Šlo bo povsem za nov obračun. Vemo, kaj se bo zgodilo, če Maribor zmaga, a nas to ne zanima, gre za nas, za drugo mesto, ki ga želimo obdržati do konca,'' je za sedmo silo spregovoril tudi branilec Olimpije Aris Zarifović, ki je vesel, da so v Krškem le prebili led.

Kako so zmaji slavili v Krškem:

Nadaljevati v tem ritmu

Olimpiji se je v Krškem odvalil kamen od srca. | Foto: Vid Ponikvar Olimpiji se je v Krškem odvalil kamen od srca. Foto: Vid Ponikvar ''Vsem se je odvalil kamen od srca. A treba je zdaj nadaljevati v tem ritmu. Vsi v glavah vemo, kaj moramo storiti. Prepričan sem, da bomo lahko ob koncu sezone še zelo veseli,'' je nadaljeval izkušeni branilec, ki je tako kot njegov trener Safet Hadžić obljubil, da bodo naredili vse, da preprečijo slavje Maribora že v Ljubljani.

Če Domžale v petek ne premagajo Rudarja, bi vijolicam v Stožicah za  naslov zadostoval že remi. ''Bomo visoko motivirani, pa ne samo za to, ker je to Maribor. Doma je vedno najtežje izgubiti in razočarati navijače. Doma se zmaguje, če nam s tem uspe razočarati še Mariborčane, še toliko bolje,'' je še sklenil Zarifović.

Šesti derbi v tej sezoni

Olimpija in Maribor se bosta v soboto udarila že šestič v tej sezoni. Medtem ko so v prvenstvu Štajerci dvakrat zmagali in enkrat remizirali, je za presenečenje v polfinalu pokala Slovenije, če seveda upoštevamo burno sezono zmajev, in za malo senzacijo poskrbela Olimpija.

Ta je po preobratu v Stožicah zmagala z 2:1, prednost pa je zadržala tudi na povratni tekmi v Ljudskem vrtu (1:1) in se uvrstila v veliki finale.

Izkupiček z derbijev v tej sezoni:

Maribor: 2 zmagi, 2 remija, 1 poraz
Olimpija: 1 zmaga, 2 remija, 2 poraza

Baskera: Navijačem pokazati, da smo vredni zelene majice

Čeprav je prvenstvo že izgubljeno, je Maribor sam po sebi dovolj velik razlog, da bodo zmaji dali vse od sebe. Če ne zaradi drugega, zaradi navijačev. ''Na tekmo se bomo pripravljali kot na vsako drugo. Vse tekme želimo dobiti in tudi tokrat ne bo drugače. Odločeni smo pustiti srce na igrišču, se boriti za vsako žogo, navijačem pokazati predanost do kluba, potem pa bo, kar bo,'' je svoje še dodal branilec Olimpije Rok Baskera, ki je v Krškem dobil priložnost od prve minute in jo odlično izkoristil.

Kdo bo zmagal v soboto?

  • Olimpija
    46,19 %
    394 glasov
  • Maribor
    53,81 %
    459 glasov
Oddanih 853 glasov

Rok Baskera | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida Govorice o Indijcih preslišali

Pred dnevi je slovenski medijski prostor presunila novica, da želi predsednik Olimpije Milan Mandarić ljubljansko ekipo prodati Indijcem. Vse skupaj ni niti malo zmotilo igralcev Olimpije.

''Niti malo. O tem se je pisalo, a se igralci o tem nismo pogovarjali. Tudi če bi bilo res, na vse skupaj nimamo vpliva,'' je še sklenil Baskera, ki želi, da bi do konca sezone dobil še več priložnosti. V Krškem je dokazal, da gre za kakovostnega igralca, trener Hadžić pa ga ima zagotovo mislih tudi za tekmo na derbiju.

Ne spreglejte