Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
7. 8. 2015,
9.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Benjamin Verbič Köbenhavn Stale Solbakken

Petek, 7. 8. 2015, 9.36

7 let, 12 mesecev

Verbič se je opravičil ekipi, a se še vedno čudi (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski reprezentant Benjamin Verbič po domačem porazu Köbenhavna več ne ''stanuje'' v Evropi. Češki Jablonec je izločil danskega podprvaka, delo pa mu je olajšal rdeči karton nekdanjega asa Celja.

Köbenhavn je prejšnji četrtek evropsko nalogo na gostovanju na Češkem opravil z odliko in odpravil Jablonec z 1:0. Edini zadetek na tekmi je z atraktivnim strelom z razdalje dosegel Benjamin Verbič in poskrbel za enega najlepših trenutkov v njegovi karieri. Teden dni pozneje je bilo vse drugače, saj se je vse zarotilo proti njemu. Povratno srečanje je potekalo kot v njegovih najhujših nočnih morah. Köbenhavn na domačem štadionu Parken ni izkoristil udobne popotnice in dovolil češkemu klubu, da si je po 53 minutah priigral veliko prednost. Jablonec je na začetku drugega dela že vodil z 2:0, kar mu je zadoščalo za napredovanje.

Ko je enajst minut pozneje Verbič prejel neposredni rdeči karton, se je Köbenhavn znašel v skoraj brezizhodnem položaju. Čeprav je do konca srečanja dosegel dva zadetka, so se napredovanja v četrti krog kvalifikacij za ligo Europa veselili Čehi, saj so zmagali s 3:2 in utišali Parken.

Verbič v 1. SNL ni slovel kot igralec, ki je prejel veliko rdečih kartonov. Na 103 nastopih je prejel enega. Kapetan Köbenhavna Thomas Delaney je po dvoboju pojasnil, da je Ciprčan Leontios Trattou, glavni sodnik srečanja v danski prestolnici, Slovenca izključil zaradi ugovarjanja.

Mladi slovenski legionar naj bi mu jezno namenil dve besedi, ki ne spadata na športni dogodek. Vojničan nam bi mu dejal ''Jeb… se,'' sodnik pa ni omahoval, ampak mu pokazal rdeči karton. Pred tem je skušal Verbič prodreti v kazenski prostor Jablonca in padel po tleh, čeprav nad njim ni bil storjen prekršek.

''Izključitev je prišla ob nepravem času. Sodniku je zabrusil nekaj, česar ne bi smel,'' je trener Köbenhavna Stale Solbakken po tekmi povedal v mikrofon televiziske postaje TV3+. Ko je Verbič prejel strogo kazen, je bil zelo razočaran, saj je to njegovi ekipi še otežilo pot do želenega preobrata.

Verbič: Ni mi jasno, zakaj sem prejel rdeči karton

''Ekipo sem z rdečim kartonom pustil na cedilu in se iskreno opravičujem. Sodniku sem namenil neprimerni besedi, a mi ni jasno, zakaj sem prejel rdeči karton. Če bi sodnik upošteval takšen kriterij, bi na vsaki tekmi pokazal pet ali šest rdečih kartonov. Spoštujem njegovo odločitev, ki pa se mi zdi prestroga,'' ni Verbič skrival razočaranja pred kamerami TV3+.

Evropska sezona se je zanj končala že v začetku avgusta, kar je hud udarec za ambiciozne načrte Köbenhavna, ki se bo zdaj posvetil prvemu cilju, osvojiti državni naslov na Danskem.

Ne spreglejte