Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
24. 5. 2012,
14.36

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dalibor Volaš Etien Velikonja Benjamin Verbič Sebastjan Gobec Aleš Mertelj Goran Cvijanović

Četrtek, 24. 5. 2012, 14.36

3 leta, 2 meseca

Velikonja raje izvaja, Volaš pa spremlja (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenskega pokalnega zmagovalca so določili streli z bele točke. Tako kot v soboto evropskega prvaka. O pojavu 11-metrovk smo se pogovarjali z osrednjimi junaki. Nekateri so zadeli v polno, drugi ne.

Prisotnost ogromnega adrenalina pri strelih z bele točke, kjer odhajajo nogometaši na ''bojno nalogo'' z namenom, da pretentajo vratarja, nam je potrdil tudi kapetan Maribora. Loterijo je spremljal v vlogi gledalca in se prepričal v predvidljivo nepredvidljivost izvajanja 11-metrovk. ''Adrenalin te vodi skozi izvajanje, saj nikoli ne veš, kaj bo. Čestital bi našemu vratarju, da je odlično reagiral in naredil veliko dela,'' je podal pohvalo Aleš Mertelj, ki se ni znašel med izvajalci. Kot prvi se je odgovorne naloge lotil njegov soigralec Goran Cvijanović in kmalu objokoval odločitev. ''Mogoče lahko sedaj malce bolje razumem nekatere igralce, kako se počutijo po tem, ko zgrešijo 11-metrovko,'' je Primorec potegnil vzporednico z dramatičnim razpletom finala lige prvakov, kjer so kazenske strele zapravljali nekateri izmed največjih mojstrov. Kaj pa se je dogajalo ob njegovem izvajanju?''Želel sem čakati golmana, a me je on počakal. Takrat sem udaril malce višje, a je šla žoga za las mimo vrat. Mogoče pa se je to moralo zgoditi, da smo na koncu zmagali,'' je z nasmeškom dodal Cvijanović. Med tistimi, ki so zapravili 11-metrovko, je bil tudi 18-letni Benjamin Verbič. Na začetku prvega podaljška je zatresel mrežo Maribora, ko pa se je tekma prevesila v dodatek z bele točke, ga je Marko Pridigar prelisičil. ''Tik pred strelom sem spremenil smer. Ne vem, če bom to še kdaj storil,'' je razkril podrobnost, zaradi katere je zatajil in postal eden izmed treh Celjanov, ki niso izkoristili strela z 11 metrov. Njegov kapetan, skoraj dvakrat starejši od Verbiča, je izkoristil bogate izkušnje in premagal mariborskega vratarja. ''Pri nas ni bilo nobenih težav z izborom izvajalcev,'' je pojasnil Sebastjan Gobec. Trener Celjanov je imel tako lažjo nalogo kot v soboto strateg Bayerna, je pa kapetan slovenskih pokalnih poražencev priznal, da ne moreš večno računati na pomoč sreće. Tako, kakor jih je nagradila v polfinalu, jim je sedaj pokazala hrbet v finalu. ''Tak je pač šport, vse pride na pozitivno ničlo.''

Napadalca Maribora, ki sta blestela v zadnjem delu sezone, primorski dvojec Volaš & Velikonja, sta loterijo spremljala v različnih vlogah. Dalibor Volaš je bil med izvajalci in zatresel celjsko mrežo, Etien Velikonja pa je igro zapustil po 90 minutah, tako da si je nohte grizel s klopi. Zanimivi sta njuni trditvi. Pirančan je zatrdil, da mu bi bilo lažje spremljati kot pa izvajati, obratnega mnenja pa je ''Eti''.

Več o pogovoru z igralci v video prispevku ...

Ne spreglejte