Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 7. 2017,
11.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Valur NK Domžale Liga Europa

Sreda, 12. 7. 2017, 11.00

6 let, 7 mesecev

Pred tekmo med Valurjem in NK Domžale

Velik izziv: temperaturni šok, umetna trava in norveški sodnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
NK Domžale | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Domžal se bodo v sredo napotili proti Islandiji, kjer jih v četrtek ob 22. uri čaka prva tekma drugega kroga kvalifikacij lige Europa proti Valurju. Na pot se bo odpravilo 20 nogometašev slovenskih pokalnih prvakov.

Domžalčani so v prvem krogu s skupnim izidom 5:2 premagali estonsko Floro, zdaj pa jih čaka nova neugodna prepreka, ki sliši na ime Valur. Ta je v prvem krogu premagal latvijski Ventspils (1:0). Edini zadetek na obeh tekmah je dosegla odlična enajstica islandske ekipe Sigurdun Egill Larusson, ki bo glavna nevarnost tudi za vrata slovenskih pokalnih prvakov.

Bodo Domžale v 2. krogu kvalifikacij lige Europa premagali islandski Valur?

  • Da.
    92,24 %
    107 glasov
  • Ne.
    7,76 %
    9 glasov
Oddanih 116 glasov

Rožman verjame v ugoden razplet

Simon Rožman | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida "Po zmagi v Estoniji smo se nemudoma ozrli proti naslednjemu tekmecu. Na islandski stil igre se bo treba hitro navaditi. Igrajo na dolge žoge, z veliko predložki in z neposredno igro na gol. Fantje imajo vse potrebne informacije in vem, da so trenutno v najboljši formi in da lahko veliko tečejo. Upam na pravi izziv in verjamem v ugoden razplet," je pred odhodom na oddaljeno gostovanje dejal trener Domžal Simon Rožman. Dodal je, da ima na volje vse igralce in da v ekipi vlada izjemno dobro vzdušje.

V Sloveniji noro vroče, na Islandiji mraz

Domžalčane na Islandiji čakajo pogoji, ki jih niso vajeni. Če se v Sloveniji v zadnjem času vsak dan temperatura povzpne tudi čez 35 stopinj Celzija, jih pri Valurju čakajo temperature pod desetimi stopinjami Celzija in umetna trava.

"Čakajo nas težki pogoji: osem stopinj Celzija, umetna trava, na katero se bo treba hitro navaditi, norveški sodnik … Način igranja in sojenja bo podoben, kar pomeni ogromno trdih dvobojev in igre po zraku. Na zunanje dejavnike se bo treba prilagoditi, a kljub vsemu naša miselnost in stil igranja ostajata enaka. Sposobni smo odigrati dobro tekmo," meni Rožmana, ki si z izbranci že na prvi tekmi želi ugoden rezultat.

Domžalčane veseli, da je Športni park ob Kamniški Bistrici spet pripravljen za igro. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžalčane veseli, da je Športni park ob Kamniški Bistrici spet pripravljen za igro. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Povratna tekma že v Domžalah

Veseli ga tudi to, da bo povratna tekma pred domačimi gledalci. Tokrat ne v Celju, ampak na prenovljeni zelenici Športnega parka Domžale.

"Veseli me, da bomo povratno tekmo odigrali na domači zelenici. Hkrati bo to odprtje nove travnate podlage in želimo si pravega spektakla. Prepričan sem, da nas bo podprlo veliko naših privržencev," je sklenil 34-letni nogometni strokovnjak.

Ne spreglejte