Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 7. 2017,
15.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

NK Domžale Simon Rožman Ivan Firer

Petek, 7. 7. 2017, 15.00

6 let, 6 mesecev

Po napredovanju Domžal v drugi krog lige Europa

Ko že v prvi minuti dobiš tak zadetek, ni lahko, a srčne Domžale so pokazale značaj #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
NK Domžale | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Domžal se uspešno premostili estonsko oviro in se rezultatsko zanesljivo uvrstili v drugi krog kvalifikacij za ligo Europa. Po zmagi v Celju z 2:0 so Floro iz Talina s 3:2 premagali tudi na povratni tekmi. Slovenske pokalne prvake v drugem krogu čaka islandski Valur, ki je bil s skupnim izidom 1:0 za spoznanje boljši od latvijskega Ventspilsa. "Rad bi čestital fantom za novo zmago," v pogovoru za uradno stran kluba ob napredovanju ni skrival navdušenja trener Domžal Simon Rožman.

Domžalčani so v Estonijo odpotovali z lepo popotnico, prednostjo dveh zadetkov, a začetek tekme, ko so domači hitro dosegli dva zadetka in praktično že na začetku obračuna izničili prednost, ni obetal nič dobrega. Naprej je veliko napako naredil vratar Dejan Milić, dvajset minut kasneje pa so Estonci udarili še iz polprotinapada.

"Začetek tekme je bil daleč od tistega, kar smo si želeli. Napaka v drugi minuti tekme nas je vrgla s tira. Potrebovali smo nekaj časa, da smo se vrnili v ritem, nato pa smo prejeli še drugi gol," je hladen tuš opisal Rožman, a v nadaljevanju pohvalil svoje izbrance, da so kljub težkemu položaju ohranili mirno kri.

Izkušeni Firer rešitelj Domžal

NK Domžale | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida "Znašli smo se v težki situaciji, a kljub vsemu ostali mirni. Naredili smo nekaj sprememb v sistemu igre in dosegli gol v pravem trenutku."

Zadetek za znižanje izida je v slogu največjih nogometnih prekaljenih mačkov dosegel napadalec Ivan Firer in povsem zajezil začetni nalet Estoncev. Slovenski pokalni prvak je tekmo nato mirno pripeljal do konca.

Ne samo to, Domžalčani so z dvema zadetkoma v zadnjih minutah tekme celo zmagali (3:2).

Poglejte si vse zadetke s tekme v Talinu:

Zmaga bi lahko bila še višja

"V drugi del igre smo krenili po svojih notah. Nasprotnik ni mogel slediti našemu ritmu igre. Ob dveh doseženih golih smo si ustvarili še nekaj čistih priložnosti, ki jih, žal, nismo izkoristili. Pomembno je, da smo pokazali značaj in pravi obraz v trenutkih, ko je bilo to potrebno. Napredovanje je lep uspeh za klub," je dodal 34-letni strateg Domžal.

Končni izid je s prostega strela postavil Jure Balkovec. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Končni izid je s prostega strela postavil Jure Balkovec. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Misli že pri Islandcih

Domžale so se tako s skupnim izidom 5:2 zasluženo uvrstile v naslednji krog, kar je ponovitev lanskega uspeha, ko so izločili Lusitanos iz Andore.

"Ko potegnemo črto pod obema tekmama, smo bili boljši nasprotnik. Dobra stvar povratne tekme je, da smo si dokazali, da smo kakovostni in da moramo tudi v težkih trenutkih ostati mirni ter slediti svojim ciljem in viziji. Vesel sem, da nas je igra nagradila," je v pozitivnem slogu sklenil Rožman in že začel razmišljati o tem, kako preskočiti tudi islandsko oviro.

Bodo Domžale v 2. krogu kvalifikacij lige Europa premagali islandski Valur?

  • Da.
    92,24 %
    107 glasov
  • Ne.
    7,76 %
    9 glasov
Oddanih 116 glasov
Ne spreglejte