Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 5. 2013,
16.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Wembley

Sreda, 22. 5. 2013, 16.04

8 let

V soboto na Wembleyju tudi mladi Mariborčani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ruska plinska družba Gazprom, uradni partner UEFA Lige prvakov pričenja nov mednarodni projekt Football for Friendship. S sodelovanjem mladih nogometašev Maribora se mu bo pridružila tudi Slovenija.

Namen projekta Football for friendship je, da pri mlajših generacijah skozi ljubezen do športa spodbuja vrednote, kot so spoštovanje različnih kultur in narodnosti, prijateljstvo, strpnost, enakost ter zdrav način življenja. Football for friendship združuje otroške in mladinske nogometne ekipe osmih evropskih držav. Veliki Britaniji, Nemčiji, Rusiji, Srbiji, Bolgariji, Madžarski in Grčiji se je z Nogometno šolo NK Maribor pridružila tudi Slovenija.

Prvi mednarodni otroški forum se bo pričel že čez nekaj dni in sicer 24. maja v Londonu. Na dvodnevnem srečanju bo v ospredju obravnavanje in sprejetje glavnih načel projekta Football for friendship. Mladi nogometni nadobudneži so za ta namen pripravili video predstavitve, s katerimi se bodo na srečanju predstavili. Vrhunec Londona pa bo za mlade nogometaše NK Maribor vsekakor ogled finalnega obračuna Lige prvakov na stadionu v Wembleyu. Sebastijan Harc, direktor Nogometne šole NK Maribor je povedal, da so pri izboru otrok upoštevali šolski uspeh, pogostost obiskovanja treningov, njihovo vedenje na in ob igrišču ter socialni status.

Franz Beckenbauer je projekt pozdravil in dodal: "Bistvo nogometa je poštenost. Nogomet ne pozna meja in ustvarja prijateljstva, ki trajajo celo življenje. Projekt Football for Friendship otroke uči preseči narodnostne in rasne meje, o zdravem načinu življenja, o skupinskem delu, skupnih zmagah in porazih. Približati te vrednote otrokom v Evropi je pomembna naloga, ki jo s ponosom podpiram," je dejala nemška nogometna legenda.

Ne spreglejte