Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 12. 2011,
8.35

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bafetimbi Gomis Lyon

Četrtek, 8. 12. 2011, 8.35

5 let, 1 mesec

V sedmih minutah do rekordnega trojčka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Francoski napadalec s koreninami iz Senegala se je v Zagrebu vpisal v zgodovino lige prvakov. Postal je strelec najhitrejšega ''hat-tricka''. Mrežo Dinama je trikrat zatresel le v sedmih minutah.

Francoski reprezentant, eden redkih, ki si je v igralni karieri dovolil ''drzen'' prestop iz St. Etienna k sosedskemu rivalu Lyonu (podobnih primerov je v Franciji le še pet), je v sredo blestel na štadionu Maksimir. Čeprav so ''levi'' iz Francije še v zaključku prvega polčasa zaostajali z 0:1 in bili od spomladanskih izločilnih bojev v ligi prvakov oddaljeni nekaj svetlobnih let, so v nadaljevanju zabijali gole kot po tekočem traku in na koncu ''povozili'' Dinamo kar s 7:1. Štiri zadetke je prispeval 26-letni Bafetimbi Gomis, tri v razmaku sedmih minut, kar pred njim v ligi prvakov ni uspelo še nobenemu. Gomis je prvi gol zabil, ko je v zadnji minuti prvega polčasa zadel za 1:1. Že v tretji minuti drugega dela igre je zadel za vodstvo Lyona s 3:1, v 52. minuti pa za 4:1. Do konca tekme se je med strelce sicer vpisal še enkrat, ko je v 70. minuti zadel za 6:1. Šestindvajsetletni napadalec je sploh prvič v karieri na eni tekmi zabil vsaj tri gole, za tak dosežek pa potreboval vsega sedem minut, kar je nov rekord lige prvakov. Na lestvici je prehitel Mikea Newella, ki se je pri zmagi Blackburna nad Rosenborgom (leta 1995) med strelce vpisal trikrat v zgolj devetih minutah.

Od 45. do 52. minute tekme v Zagrebu je Lyon zabil kar štiri golov, kar je tudi dosežek, ki doslej v ligi prvakov ni uspel še nikomur. Omenimo še, da so pri amsterdamskem Ajaxu, ki je po sredinem večeru potegnil najkrajšo, saj je izpadel zaradi slabše razlike v zadetkih v primerjavi z Lyonom, zaradi sumljivega dogajanja na tekmi v Zagrebu najavili preiskavo o tekmi med Dinamom in Lyonom. Slednji je namreč za napredovanje ob porazu Ajaxa proti Realu potreboval zmago v Zagrebu in lovil zaostanek sedmih zadetkov v gol razliki v primerjavi z Nizozemci. Po zaostanku z 0:1 je bilo videti, da je vse odločeno, potem pa …

V tej sezoni je bil do podviga Gomisa na Hrvaškem strelec najhitrejšega ''hat-tricka'' Španec Roberto Soldado. Napadalec Valencie je za ''trojček'' na tekmi z Genkom potreboval 38 minut.

Ne spreglejte