Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
30. 6. 2015,
19.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Ante Šimundža Marcos Tavares

Torek, 30. 6. 2015, 19.37

8 let

V Mariboru ugasnil alarm, prvaki so tokrat zmagali

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Maribora so po dveh slabih predstavah na četrti pripravljalni tekmi pred začetkom nove sezone le zmagali. Z 2:0 so bili boljši od slovaškega Ružomberoka.

Po zmagi z 12:0 proti nižjeligašu Radgoni v prvi pripravljalni tekmi je nogometaše Maribora najprej razočaral neugoden žreb kvalifikacij za ligo prvakov, za prvega nasprotnika jim je namenil neugodnega kazahstanskega prvaka Astano, ki je že v polnem tekmovalnem ritmu, nato sta za skrb navijačev poskrbeli slabi predstavi na naslednjih pripravljalnih tekmah.

Najprej je Mariborčane v Gornji Radgoni s 3:0 premagal romunski prvoligaš Astra Giurgiu, potem je bil od slovenskega prvaka s 5:2 boljši avstrijski prvoligaš Sturm iz Gradca, tekma je bila v Avstriji. Po dveh zanesljivih porazih, v katerih so Mariborčani prejeli kar osem golov, je bilo v Ljudskem vrtu kar vroče. Med drugim je športni direktor Zlatko Zahović zaradi tega sestankoval s trenerjem Antejem Šimundžo in njegovimi sodelavci, a zdaj lahko zgodba pride v ustaljene tirnice.

Do zmage v zaključku tekme, a povsem zasluženo

Maribor je namreč na novi prijateljski tekmi, tokrat v Bakovcih, po dobri igri premagal MFK Ružomberok z 2:0. Resda je do zmage prišel v zaključku tekme, a je bil vseskozi boljši tekmec in si že pred tem ustvaril kopico priložnosti.

Za zmago sta poskrbela napadalca Marcos Tavares, ki je v 79. minuti zadel po lepi podaji Mitje Vilerja, sedem minut za tem pa je zmago potrdil rezervist Jean-Philippe Mendy. Ta je zadel po lepi podaji Agima Ibraimija.

Da so pri Mariboru tekmo vzeli skrajno resno, priča tudi podatek, da njegov trener Šimundža ob polčasu pri rezultatu 0:0 ni opravil niti ene menjave, kar je na takšnih tekmah sicer ustaljena praksa.

Generalka proti Rusom, še prej superpokal

Naslednjo pripravljalno tekmo bodo Mariborčani odigrali že v sredo, ko se bodo udarili s srbskim FK Radom. Konec tedna, v nedeljo, jih na Bonifiki čaka tekma superpokala, v katerem se bodo za prvo lovoriko v novi sezoni pomerili proti Luki Kopru. Tri dni pozneje bodo odigrali še generalko pred začetkom nove evropske sezone. V Ljudskem vrtu se bodo pomerili z ruskim Kubanom Krasnodarjem.

Bil bi velik udarec

Maribor, ki je v pretekli sezoni še drugič v zgodovini slovenskega nogometa in prvič po 15 letih igral v skupinskem delu lige prvakov, bo prvo tekmo drugega kroga elitne evropske nogometne lige igral 14. julija pred domačimi navijači. Teden dni pozneje ga čaka gostovanje v Astani.

Naj spomnimo, v primeru izpada bi Mariborčani ekspresno, po le dveh tekmah, končali svojo evropsko pot, kar bi bil po štirih sezonah, ko so – najprej trikrat v evropski ligi in potem lani še v ligi prvakov – kar štirikrat zapored igrali skupinski del evropskih tekmovanj, velik udarec.

Ne spreglejte