Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
16. 7. 2014,
18.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović

Sreda, 16. 7. 2014, 18.46

7 let, 12 mesecev

V Mariboru brez preplaha, s sedem let starimi žogami je težko

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po remiju brez zadetkov na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Zrinjskemu v Mostarju športni direktor Maribora Zlatko Zahović ni niti najmanj zaskrbljen.

"Ne, zakaj bi bil? Vedeli smo, da nam ne bo lahko. Igrali smo proti državnemu prvaku. Ko je tako, je vedno težko. Vsaka evropska tekma je zahtevna, tudi ta je bila. Smo na začetku sezone, to je bila naša prva preizkušnja. Pomembno je le, da smo prebili led. Vračamo se z rezultatom, ob katerem smo lahko pred domačo tekmo optimistični," je dan po tekmi povsem mirno govoril Zlatko Zahović, ko smo ga poklicali.

"Ne dogaja se prav pogosto, da ne zabijemo gola. Verjetno je bilo tako tudi zato, ker smo igrali v res slabih pogojih. Bilo je vroče, igrišče je bilo slabo, igrali smo s slabimi žogami, starimi sedem let. To ni opravičilo, a vseeno. Ni razloga za strah. Dobili smo tisto, kar smo pričakovali," je še povedal športni direktor Maribora.

Pritisk? Kje pa

Če slovenski prvak v Ljudskem vrtu ne bi izločil Zrinjskega, bi po rekordnih 14 evropskih tekmah, toliko jih je odigral v minuli sezoni, ostal zgolj pri dveh. Jasno je, da bi bila to katastrofa. Ker bi jo lahko Mostarčani mariborskim nogometašem zagodli že z enim golom, bodo Mariborčani pod pritiskom. Težava?

"Lepo vas prosim. V zadnjih letih smo odigrali že nešteto takšnih tekem, na pritisk smo navajeni. Imamo izkušnje, imamo kakovost, zato me ni niti najmanj strah. S pomočjo domačih navijačev bomo stvari postavili na svoje mesto in dosegli cilj. To je šest evropskih tekem, na katere merimo v vsaki sezoni," pravi prvi med enakimi v vrstah slovenskih prvakov. Znano je namreč, da bi ob uspešnem skoku čez prvo oviro Maribor odigral vsaj še štiri evropske tekme.

Gostoljubje ob igrišču, na njem pa ...

"Treba je vedeti tudi to, da trenutno še nismo stoodstotno pripravljeni. Na vrhuncu sezone bomo pozneje. Kljub temu se ne bojim, da v Mariboru ne bi zmagali. Pred polnim Ljudskim vrtom bo zgodba drugačna. Na svojem igrišču smo gospodarji mi," je prepričan Zahović, ki so ga v Mostarju sprejeli zelo lepo.

Spomin na status, ki ga je pred desetletjem imel v evropskem nogometu, je tudi v tistih krajih še živ. Ni manjkalo navijačev, tudi tamkajšnjih novinarjev, ki so se želeli fotografirati z njim. "Dobro, to ni niti najmanj pomembno. V Mostarju so lepo sprejeli prav vse člane naše odprave. V Mariboru jim bomo vrnili. Gostoljubje pri nas nikoli ni bilo težava. Seveda pa to ne velja za igrišče. Tam bomo neizprosni," je sklenil Zahović, z Mariborom ga pred novo preizkušnjo konec tedna čaka še uvod v prvenstveno sezono. V soboto bo v Mariboru gostoval velenjski Rudar.

Ne spreglejte