Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 7. 2013,
11.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 7. 2013, 11.18

8 let

V Barceloni naveza Messi – Neymar – Rooney?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prihodnost, kje bo Wayne Rooney nadaljeval svojo športno pot, je še vedno negotova. Želijo si ga vsi. Tako zdajšnji klub Man Utd kot Chelsea in Arsenal, vse pogosteje pa se omenja tudi Barcelona.

Angleški zvezdnik, ki mu pogodba z "rdečimi vragi" poteče čez dve leti, naj bi pred koncem pretekle sezone vodilne pri Manchester Unitedu zaprosil za njegovo prodajo. Klub ga je kajpak zavrnil in ga še z vročo glavo poslal na dopust, kjer naj bi o svoji prihodnosti in željah dobro premislil. Očitno je, da je to, kje bo Wazza nadaljeval kariero, še vedno dobro varovana skrivnost. Pretekli konec tedna sta se na skrivnem sestanku srečala tudi z novim trenerjem Uniteda Davidom Moyesom, ki je ravno danes začel delovati v Manchestru, s katerim sta govorila o morebitni skupni prihodnosti pri Unitedu. Kaj sta se dogovorila, ni znano, angleški mediji celo namigujejo, da Rooney zahteva obnovo pogodbe, s tem tudi višjo plačo, ki je že zdaj najvišja pri Unitedu. Vprašanje je, kako se bodo na to zahtevo odzvali pri angleških prvakih, je pa res, da se nogometaša, kot je 27-letni napadalec, ne zavrača.

Poleg trenutnih ponudb rivalskih klubov iz Londona, Arsenala in Chelseaja, ki jih nihče ne jemlje resno, se vse pogosteje ob Rooneyjevem imenu pojavlja Barcelona. Ni skrivnost, da je Wayne velik simpatizer katalonskega velikana, zato najbrž ne bi veliko razmišljal, če bi ponudba španskega prvaka dejansko prišla. "Barcelona je idealen klub za vse največje zvezde nogometa. Nekajkrat sem že imel priložnosti igrati proti Rooneyju, zdi se v redu dečko, a kar je še pomembneje – to je igralec, ki ga res občudujem. Wayne je eden najbolj nadarjenih in najbolje podkovanih nogometašev na svetu. Vsi klubi pred novo sezono nakupujejo, delajo vse, da se izboljšajo, nič drugače ni pri nas. Upam, da podpišejo z Rooneyjem. Če bi lahko igral z njim, bi bilo sanjsko," je po suvereni osvojitvi pokala konfederacij z Brazilijo, kjer so povsem ponižali evropske in svetovne prvake, na Angleževo dušo pihal Neymar. Njegove besede zvenijo kot velika snubitev Rooneyja, obenem pa znak vodilnih pri Blaugrani, da se zganejo in z Angležem podpišejo pogodbo.

Prestop Angleža bi Katalonce stal okoli 25 milijonov funtov , če pa bi v ta prestop vključili še Thiaga (klavzula 15 milijonov funtov ), ki si želi zapustiti Blaugrano, bi Katalonci izjemnega napadalca pripeljali za pičlih deset milijonov funtov . Vesel bi bil Rooney, Neymar očitno še bolj, Manchester bi dobil mladega čarovnika, ki je navdušil na mladinskem EP-ju, in tako zakrpal luknjo, ki je nastala po še drugem odhodu v pokoj legendarnega Paula Scholesa – volk sit in koza cela.

Ne spreglejte