Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 7. 2014,
12.15

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luka Koper

Četrtek, 17. 7. 2014, 12.15

8 let, 2 meseca

V Bakuju pred 10 tisoč navijači nad 20 milijonov evrov vredno ekipo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Koprski nogometaši so se suvereno prebili do drugega kroga kvalifikacij lige Europa, tokrat pa bodo igrali proti azerbajdžanskemu Nefčiju iz Bakuja.

Naslednji tekmec Koprčanov do evropskega napredovanja bo azerbajdžanski pokalni prvak. Nefči ni neznanka za trenerski štab Kopra, trener Rodolfo Vanoli in pomočnik Alen Ščulac sta si tudi že ogledala eno izmed tekem na pripravah v Avstriji. "Ogledala sva si tekmo, ki so jo izgubili z Dinamom iz Dresdna. Nevarni so, v svojih vrstah imajo devet tujcev, predvsem Brazilcev. Vratar je Stamenković, ki je branil za Crveno zvezdo, na vseh položajih so kakovostni," je pred odhodom v Baku dejal Alen Ščulac.

Izstopa Flavinho

"Čeprav jih dobro poznamo, se nanje ne smemo preveč ozirati. Skrbeti moramo predvsem za to, da naša igra steče tako, kot smo si zamislili. So kakovostna ekipa, sestavljena iz enakovrednih posameznikov, v kateri pa morda za malenkost izstopa napadalec in kapetan Flavinho. Opazil sem, da so nevarni predvsem na levi strani. Ne smemo jim dopustiti, da se razigrajo," meni Vanoli.

Po dveh prepričljivih zmagah med igralci vlada sproščeno ozračje, pričakalo pa naj bi jih kakšnih deset tisoč gostujočih navijačev. "Pravijo, da ima Nefči vroče navijače in da se jih bo zbralo kakšnih deset tisoč. Vročina naj bi bila tudi v zraku, saj vremenoslovci napovedujejo več kot 30 stopinj. Kaj poreči ob tem. Vse smo že doživeli, tako da smo vsega vajeni. Če bomo zaigrali tako, kot znamo, lahko iz Bakuja prinesemo ugoden rezultat. Sam bi bil zadovoljen tudi z remijem," je dejal Miha Blažič.

"Na prvi tekmi so zmagovalca rešili že na prvi tekmi. Tekma proti Nefčiju pa bo precej težja. Ta ekipa je že nastopala v skupinskem delu lige Europa. Verjamem pa v pozitiven rezultat. Naš prvotni cilj je bil napredovanje v drugi krog, vse drugo pa bo nadgradnja," je dejal Mitja Lotrič.

Ne spreglejte