Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 6. 2009,
11.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 11. 6. 2009, 11.29

8 let

Uradno: Man Utd sprejel ponudbo za Ronalda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vse kaže, da v madridski Real prihaja nov nogometni zvezdnik svetovnega kova. Iz Manchestra Uniteda so namreč sporočili, da so sprejeli ponudbo Madridčanov za Cristiana Ronalda.

Prah po senzacionalnem prestopu Brazilca Kakaja iz Milana v Real, ki je bil dokončno potrjen v noči iz ponedeljka na torek, se še ni dodobra polegel, že se obeta nov spektakularen prestop v madridske vrste. Iz Manchestra Uniteda so namreč danes dopoldne uradno sporočili, da so sprejeli ponudbo Reala Madrida za njihovega največjega zvezdnika, Cristiana Ronalda.

Zahteval je odhod

Madridčani so za Portugalca ponudili kar 92,5 milijonov evrov, in ker je odhod iz kluba zahteval tudi sam, so se na Old Traffordu odločili, da ponudbo Špancev sprejmejo. Predstavniki Ronalda se zdaj lahko začnejo dogovarjati z Ronaldom in njegovimi predstavniki. Zato je več ali manj jasno, da bo 24-letni zvezdnik od prihodnje sezone naprej skorajda zagotovo nosil dres Reala. Znano je namreč, da je na Santiago Bernabeu želel prestopiti že lani, a ga pri Manchestru Unitedu niso pustili. Toda zdaj so se uklonili ''nemoralni'' ponudbi Madridčanov in do realizacije prestopa manjka zgolj še malo. Dokončan naj bi bil najkasneje do konca tega meseca, po nekaterih informacijah pa naj bi Ronaldo z Realom podpisal šestletno pogodbo, ki mu bo nanesla 9,5 milijona evrov letne plače. Ob tem bo 40 odstotkov njegovih sponzorskih pogodb kapnilo v madridsko klubsko blagajno, kar je pri Realu že praksa ob velikih prestopih, ki jih v preteklosti tega kluba ni manjkalo, s čimer si kljub astronomskim odškodninam, ki jih odštejejo za zvezdnike, zagotovijo donosnost posla.

Nov rekordni prestop za Pereza

Novi (stari) predsednik Reala Florentino Perez je torej v zgolj dveh tednih, kolikor je na čelu devetkratnih evropskih prvakov, poskrbel za dva senzacionalna prestopa.

Pripeljal je nogometaša, ki sta bila v zadnjih dveh letih uradno najboljša na svetu – Kaka leta 2007 in Ronaldo lani – ter še enkrat dokazal, da je najbolj vpliven klubski predsednik v zgodovini nogometa. In verjetno tudi športa. V svojem prvem mandatu v Realu, ki je trajal od leta 2000 do 2006, je pripeljal Portugalca Luisa Figa, Francoza Zinedina Zidana, Brazilca Ronalda in Robinha ter Angleža Davida Beckhama in Michaela Owena. Dovolj zgovoren podatek o njegovih pogajalskih sposobnostih pa je ta, da bodo, če bo prestop Ronalda realiziran (kar je skoraj stoodstotno), štirje najdražji prestopi v zgodovini nogometa ''njegovi''. Pred dnevi je Kakaja pripeljal za 68, leta 2001 Zidana za 75 in leta 2000 Figa za 58,5 milijonov evrov. Prestop Ronalda pa bi z 92,5 milijona evrov zasedel prvo mesto na lestvici najdražjih prestopov.

Ne spreglejte