Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 10. 2012,
15.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Torek, 23. 10. 2012, 15.09

7 let, 12 mesecev

Uradna kazen: Olimpija in Maribor ob 6.650 evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Disciplinski sodnik NZS je imel po 14. krogu veliko dela. Olimpijo je zaradi nešportnega vedenja navijačev kaznoval z odvzemom 3.500, Maribor pa 3.150 evrov. Kaj meni sindikat slovenskih policistov?

''Tretji polčas krvavega'' derbija v Ljudskem vrtu je poskrbel za visoke kazni. Najvišjo si je prislužil ljubljanski klub. ''Nešportno in neprimerno vedenje navijaške skupine oziroma njenih članov – navijači ekipe Olimpija so v 25., 32., 34. in 35. minuti tekme v ograjeni del oz. na igriše odvrgli več bakel in petard, v 35. minuti tekme so navijači preskočili ograjo, med polčasoma pa so trgali stole in jih metali med varnostnike in policiste,'' je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Simon Jeglič navedel razloge za kazen, ki znaša 3.500 evrov. In to ob upoštevani predkaznovanosti. Skoraj toliko bodo morali seči v žep tudi Mariborčani. Doletela jih je malce manjša kazen v viđini 3.150 evrov. In zakaj so prejeli kazen? ''Zaradi spodbujanja sovraštva, nasilja in nestrpnosti ter drugega nešportnega in neprimernega vedenja navijaške skupine oziroma njenih članov. Navijači ekipe Maribor so pred pričetkom tekme ter v 10. in 91. minuti tekme nešportno skandirali, med polčasoma pa je navijač vdrl na igrišče in vrgel gorečo baklo med navijače nasprotne ekipe,'' sledi obrazložitev disciplinskega sodnika. Tudi pri Mariborčanih je bila upoštevana predkaznovanost.

Na številne polemike, ki so se v zadnjih dneh pojavile v javnosti in se dotikajo agresivnih policijskih metod pri odstranitvi navijačev Olimpije s severne tribune Ljudskega vrta, se je odzval še Sindikat policistov Slovenije. Misli je strnil predsednik Zoran Petrovič.

Od igralcev, ki so v 14. krogu prejeli rdeči karton, bo največ časa počival Welle Ndiaye. Nogometaš Gorice bo moral ob upoštevani predkaznovanosti preskočiti dve tekmi, Tomaž Kožar (Aluminij), Matic Maruško (Mura 05) in Aris Zarifović (Olimpija) pa eno. Tristo evrov bosta morala poravnati Aluminij in Mura 05, ki sta na tekmah v Novi Gorici in Murski Soboti prejela štiri rumene in rdeči karton, Domžale pa jo je zaradi tega, ker je zamujalo pri oddaji dokumentacije in kršilo predpise NZS, odneslo z opozorilom.

Ne spreglejte